elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Torreblanca presenta el Projecte Life per a la recuperació del carricerín cejudo

Torreblanca presenta el Projecte Life per a la recuperació del carricerín cejudo
  • El Parc Natural El Prat és un dels 3 llocs d'Espanya que ha aconseguit aquest projecte europeu dotat amb 248.000 €

Torreblanca impulsarà el Projecte Life per a la recuperació del carricerín cejudo, una de les aus més amenaçades d'Europa, possibilitant una àrea al Parc Natural El Prat perquè aquesta espècie pugue realitzar descansos en el seu pas migratori.

A través d'aquesta subvenció europea que suposarà una inversió de 248.000 €, Torreblanca es converteix en un dels pocs parcs naturals d'Espanya que participa en aquest projecte, junt a d'aiguamolls de l'Albufera de València i un altre a Castella i Lleó.

La presentació d'aquest projecte ha tingut lloc al Centre Espai Natura de la localitat i ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de la localitat, Josefa Tena, el regidor d'Agricultura, Carlos Garcia, Antoni Garcia, director territorial de la Conselleria de Medi Ambient, Antonio Guillem, de la Fundació Global Nature, Enrique Climent, de Infertosa, Aurora Querol, directora del parc natural El Prat, i Esther Valero, de l'àrea de producte de l'Agència Valenciana de Turisme.

El Projecte Life es durà a terme durant 3 anys, període en el qual també es realitzaran diferents estudis basats en els fluxos migratoris d'aquesta espècie amenaçada i la seva resposta a aquestos nous hàbitats.

El regidor de Medi Ambient, Carlos Garcia, ha explicat que 'hem aconseguit un projecte molt important per a Torreblanca, que forma part del treball que estem desenvolupant per posar en valor el nostre parc natural. Som una de les 3 zones d'Espanya que participa aquesta iniciativa europea, la qual cosa ens situa en focus d'interès i ens permet seguir dinamitzant el parc'.

L'alcaldessa del municipi, Josefa Tena, ha destacat que 'l'accés a aquest projecte europeu suposa una injecció econòmica molt important per a seguir impulsant el Prat i, alhora, la culminació de la nostra aposta per gaudir del parc natural des del respecte i la sostenibilitat'.

Pujar