elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El temporal s'enceba ara amb Castelló en la setmana gran de la Magdalena

Potent xàfec sobre el sud de Castelló
Potent xàfec sobre el sud de Castelló
  • El sud de la província està recollint les precipitacions més abundants amb els quasi 200 l/m² acumulats a Eslida

Castelló aquesta vivint un potent xàfec que està inundant barrancs, túnels i rius. A les pluges dels últims dies, encara que menys intenses i disperses, se suma ara la forta tempesta que està descarregant amb força a la província de Castelló, sobretot en la zona sud.

I això ocorre en plena setmana gran de les festes de la Magdalena en la capital de la província que s'ha vist obligada a suspendre el Pregó infantil, la mascletà, la correguda de bous o l'Encesa dels gaiates, tot això previst per a hui.

A Eslida, com es pot veure en el vídeo de Vicent Doñate, el barranc baixa ple i ja porten acumulats 180 l/m² segons l'Agència Valenciana de Meteorologia (Avamet).

A Aín s'han recollit, fins al moment, 147,8 l/m², 107 a Altura i 101 a Onda.

Li segueix Alfondeguilla amb 89,4 l/m², Xodos amb 76,6, Rosell amb 48,2, Ares amb 51 i a Castelló de la Plana han caigut, fins al moment, 54,4 l/m².

Falles 2022, les més plujoses de la història

València ha viscut les falles més plujoses de la seua història i, després de dos anys sense poder celebrar la festa en condicions, aquest 2022 han quedat també molt deslluïdes: encara que aquesta setmana passada no vam veure moltes màscares sí que vam haver d'acostumar-nos als paraigües, els impermeables i la versió adaptada al vestit faller. 

Si el començament de setmana va arrancar amb alerta amb vents que van tombar falles i van destrossar monuments, la segona part de la setmana la pluja “va ofegar” -literalment- molts dels actes més esperats: Ofrena passada per aigua, amb amenaça fins a l'últim moment de suspensió i alguns actes tan importants com el lliurament de premis i diverses mascletàs que van haver de ser ajornades per la pluja. Fins i tot l'últim dia el temps va complicar la cremà amb la qual la festa posa punt final a la seua setmana gran.

Però, com a mostra l'ocell fènix dibuixat en el mantell de la Verge dels Desemparats, la festa ressorgeix de les seues cendres després de la pandèmia i ho farà, esperem, l'any que ve amb millor temps.

Pujar