elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sorpresa a Vilafamés: Un error dona l'alcaldia al PP

El nuevo y momentáneo equipo de gobierno del PP
El nuevo y momentáneo equipo de gobierno del PP
  • PSOE i Compromís havien arribat a un acord però un error en les votacions ha portat al PP a l'alcaldia

La sorpresa d'aquesta jornada en la qual han pres possessió els nous alcaldes i alcaldesses l'ha donada el municipi castellonenc de Vilafamés.

I és que un error en la votació li ha donat al Partit Popular l'alcaldia, quan PSOE i Compromís havien pactat un acord de govern amb majoria absoluta.

Segons han explicat fonts del PSPV a elperiodic.com, aquest divendres totes dues formacions havien aconseguit un pacte d'esquerres per als pròxims quatre anys.

L'acord indicava que es votaria com a alcaldessa aquest dissabte a la candidata de Compromís, Ana Andrada, perquè governara durant l'any vinent i mitjà, mentre que a continuació el socialista Abel Ibáñez (alcalde fins ara) continuaria en l'alcaldia dos anys i mig per a finalitzar el mandat.

No obstant això, a l'hora de recomptar les paperetes la incredulitat ha sigut màxima quan s'ha comprovat que el candidat amb més vots era Marisa Torlà, del Partit Popular, que, encara que ha sigut elegida en minoria ha aconseguit investida alcaldessa a l'ésser el cap de llista del partit més votat a Vilafamés.

Segons han explicat des del PSOE, pel que sembla els edils socialistes s'haurien equivocat en el ple i haurien votat al seu candidat en lloc de la candidata de Compromís, amb el que han dividit el vot permetent la victòria del PP.

Davant aquesta situació, PSOE i Compromís han advertit de l'error i han reclamat a la mesa d'edat que presideix que es repetira la votació. No obstant això, la presidenta, que era la mateixa Marisa Torlà, no ha tingut en compte aquesta petició d'acord amb la legislació.

Així Torlà recupera per al PP l'alcaldia de Vilafamés i governarà durant els primers compassos de la legislatura, encara que la situació podria canviar en els pròxims mesos.

I és que Compromís i PSOE ja han acordat que, en conte se supere el termini legal exigit, presentaran una moció de censura per a recuperar l'alcaldia amb la majoria absoluta que els donen els seus edils.

Pujar