Castellano

La signatura castellonenca Sabons Beltrán planteja els seus reptes d'envàs a la indústria.

La signatura castellonenca Sabons Beltrán planteja els seus reptes d'envàs a la indústria.

    L'empresa castellonenca Sabons Beltrán, especialitzada en la fabricació de sabons artesanals per a la neteja i cura de la roba i en sabons cosmètics d'ús corporal, ha plantejat els seus reptes de l'embalatge a la indústria en un nou desdejuni organitzat pel Clúster d'Innovació en Envàs i Embalatge.

    La companyia castellonenca, que compta entre les seues marques amb Biobel, Essabó i Beltrán Vital, tots ells productes ecològics que es caracteritzen per utilitzar ingredients 100% naturals, ha traslladat en aquesta trobada els reptes que afronta en matèria d'envàs i embalatge.

    Aquest nou Desdejuni del Clúster ha comptat amb el finançament de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

    En concret, la directora d'Administració i Compres d'aquesta companyia, Iris Beltrán, ha traslladat que un dels principals valors de l'empresa és la sostenibilitat, ja que realitzen el producte de manera artesanal i “utilitzant olis vegetals per a l'elaboració dels nostres sabons, obtenint productes biodegradables que no generen residus, i que és el que ens ha permés diferenciar-nos de la resta d'operadors del mercat”.

    De fet, Sabons Beltrán també destaca per apostar fortament per la innovació. L'empresa va ser la primera a obtindre el certificat ecològic Ecocert a Espanya per a una línia de sabons. “Hem continuat apostant per altres certificacions com Ecolabel, i el nostre desenvolupament innovador ens ha portat a llançar per exemple una línia de sabons que compleix una funció social, ja que és per a persones amb problemes de sensibilitat química, fibromiàlgia, etcètera”, indica Iris Beltrán.

    Des del punt de vista de l'embalatge, la responsable de Sabons Beltrán ha traslladat la necessitat de “donar resposta a un consumidor que cada vegada està més preocupat per la sostenibilitat”. En aquest sentit, un dels reptes de la signatura és apostar per materials biobasados, segons ha explicat Iris Beltrán, ja que “en fugir en les nostres fórmules d'ingredients petroquímics, ens agradaria també utilitzar materials procedents de fonts naturals en els nostres envasos, però que no competisquen amb els usos alimentaris”.

    També ha destacat un altre desafiament existent per el “desconeixement que hi ha tant en consumidors com en proveïdors per les conseqüències de l'ús de determinats materials”, ha finalitzat.

    Pujar