30 de novembre de 2020 30/11/20

Santi Pérez qualifica de "mesquí" que el PP de Castelló intente traure rèdit polític de l'emergència sanitària mundial generada pel coronavirus

Santi Pérez qualifica de "mesquí" que el PP de Castelló intente traure rèdit polític de l'emergència sanitària mundial generada pel coronavirus - (foto 1)
  • El portaveu socialista demana als dirigents provincials del Partit Popular l'altura de mires que mostren els seus companys en altres províncies i que no facen demagògia sobre la situació d'alarma que s'està vivint

El portaveu del Grup Socialista en la Diputació, Santi Pérez, lamenta que el Partit Popular de la província de Castelló «pretenga traure rèdit polític d'una situació d'emergència sanitària mundial com la generada pel coronavirus Covid-19 amb crítiques extemporànies a l'equip de govern de la Diputació i amb accions que només contribueixen a saturar la institució provincial, en un moment en el qual tota la maquinària administrativa està centrada en instaurar el teletreball per a no paralitzar l'acció de l'administració i salvaguardar la salut dels funcionaris de la casa».

Pérez considera «lamentable» que «el PP de Castelló no estiga a l'altura de les circumstàncies» i sol·licita als responsables d'aquesta formació política «que acosten el muscle i deixen treballar a l'equip de govern del president Martí i als tècnics de la Diputació, que des del minut un estan al peu del canó per a adoptar les mesures oportunes». «Els demane”, ha afegit, “que actuen amb la mateixa altura de mires que ho està fent el Partit Popular en altres territoris d'Espanya».

És la reacció del portaveu socialista davant l'estratègia del PP que ha presentat una moció sol·licitant l'adopció de mesures que en la seua immensa majoria ja s'estan posant en marxa, i, a més, ha donat instruccions als seus alcaldes i alcaldesses perquè remeten per escrit a la Diputació aquestes mateixes demandes «de manera reiterada i irresponsable», saturant la institució.

Per a Pérez constitueix «una vergonya que el principal partit de la dreta siga capaç d'utilitzar una emergència sanitària com aquesta per a intentar obtindre rèdit polític». En aquest sentit, demana «contenció» als dirigents del PP, als quals recorda que «les eleccions estan molt lluny» i que «tindran temps de sobres per a analitzar com s'ha gestionat aquesta crisi». No obstant això, reitera, «el que toca ara és acostar el muscle i no posar travetes als qui per mandat del poble tenen l'obligació d'adoptar decisions».

El portaveu socialista afegeix que «res més publicar-se el Reial Decret pel qual es declarava l'Estat d'Alarma, l'equip de govern i els tècnics de la Diputació es van posar a treballar per a adoptar les mesures necessàries per a ajudar als ajuntaments i als ciutadans de la província de Castelló, que siguen de la seua competència». Pérez recorda que «respectar el marc competencial sempre és una obligació dels governants i màximament en una situació d'Estat d'Alarma».

Mesures

Santi Pérez subratlla que, des de l'inici de la crisi per la pandèmia del coronavirus, «aquesta diputació està treballant, en coordinació amb les administracions competents, amb dos objectius  clau com són garantir la seguretat dels treballadors de la institució i reforçar els serveis que es donen a ajuntaments i ciutadans».

Entre les mesures ja acordades, destaca Santi Pérez la flexibilització dels períodes de pagament dels impostos, la possibilitat de tornar a obrir el termini per a anticipar als municipis els diners de la recaptació dels tributs locals, analitzar la devolució o compensació als usuaris de taxes de serveis provincials que s'han suspés a conseqüència d'haver-se decretat l'Estat d'Alarma o la revisió de tots els terminis de les línies de subvenció i ajudes per a facilitar al màxim la seua tramitació i garantir el seu cobrament per part de totes les entitats beneficiades, especialment des de l'àrea social.

Pujar