elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sanitat aplica restriccions més severes a quatre municipis de Castelló

Nules precinta els bancs i pren altres mesures per frenar els contagis
Nules precinta els bancs i pren altres mesures per frenar els contagis
  • Durant els pròxims 15 dies, Sanitat ha reforçat les mesures a Nules, Onda, Vinaròs i Morella per a frenar el coronavirus

La conselleria de Sanitat ha decretat, des de la passada mitjanit, mesures més restrictives per a quatre municipis castellonencs, davant les preocupants dades sobre els contagis de coronavirus.

A Morella hi ha 37 positius per covid i una incidència acumulada de 1.522,63 casos per cada 100.000 habitants, és la situació més preocupant de la província de Castelló. Per això, l'alcalde Rhamsés Ripollés ha apel·lat a "la responsabilitat de tota la societat de Morella" per a frenar els contagis en la capital dels Ports.

Per això, a més de les mesures adoptades pel Consell per al conjunt de la Comunitat Valenciana, a Morella s'han suspès tots els actes públics, s'ha tancat el centre de dia, l'aula mixta de l'Escola Infantil estarà tancada fins al 9 de novembre, també tanquen l'Escola de Música, el Centre Formatiu i les instal·lacions esportives. S'ha suspès la cessió d'espais per a activitats i reunions, es tanquen les zones de jocs infantils i l'ajuntament ha reforçat la desinfecció i neteja del municipi.

A Vinaròs, hi ha 107 casos, 36 més des de l'última actualització, i una incidència acumulada de 373,06 casos per cada 100.000 habitants. L'alcalde, Guillem Alsina, ha assenyalat que “només amb l'esforç de tots podrem superar aquesta difícil situació i tornar de nou a la normalitat que tots desitgem”.

A les mesures decretades pel Consell, des del consistori han demanat a la ciutadania fer l'esforç de no celebrar la Nit d'Halloween amb festes privades i que els xiquets no demanen llepolies als comerços.

A Nules, amb 49 casos de covid i 3 morts des de l'inici de la pandèmia, l'alcalde David García ha demanat a la població l'autoconfinamiento com a única opció per a no endurir encara més les restriccions.

Davant l'increment de casos, durant aquesta setmana, el primer edil ha comparegut en tres ocasions davant l'opinió pública per a anunciar les mesures aprovades pel consistori. Així, s'han duplicat els efectius de la Policia Local per a garantir el compliment de les mesures de seguretat i higiene, s'han suspès els actes a l'aire lliure, tancat els vestuaris del camp de futbol, suspeses les activitats del CEAM i no obri la Unitat de Respir com estava previst.

S'han tancat les zones d'oci i parcs infantils, s'ha precintat el mobiliari urbà, les cabines telefòniques i s'ha tancat el subministrament d'aigua de les fonts públiques.

A més, des d'anit diàriament els agricultors i empreses agrícoles desinfectaran tot el municipi amb els seus tractors.

El cas d'Onda és més significatiu. Sanitat havia d'alçar avui les mesures restrictives a aquest municipi, que es van posar en marxa fa 15 dies davant l'augment dels contagis. No obstant això, Onda haurà d'allargar dues setmanes més aquesta situació, amb mesures més restrictives malgrat que el nombre de contagis s'ha reduït a la meitat.

L'alcaldessa, Carmina Ballester, “Onda acatarà, des de la màxima lleialtat institucional, totes les noves mesures restrictives que ens ha imposat la Generalitat Valenciana”.

Pujar