elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sandra Julià visita la presó d'Albocàsser davant l'abandó del ministre Marlaska

Sandra Julià visita la presó d'Albocàsser davant l'abandó del ministre Marlaska
  • La candidata de Cs al Congrés per Castelló es reuneix amb els sindicats i destaca que "la plantilla és escassa i es veu desemparada"

La candidata de Ciutadans (Cs) per la província de Castelló, Sandra Julià, ha visitat el Centre Penitenciari de Castelló II amb el seu director per a conéixer de primera mà els recursos de reinserció i desintoxicació que s'ofereixen als interns.

Posteriorment, Sandra Julià juntament amb la número 2 al Senat, María Jesús Sanchís, s'han reunit amb l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (ACAIP, CSIF, APFP). En aquesta trobada, la cap de llista ha explicat que "els sindicats ens han traslladat les seues reivindicacions sobre el dèficit en la plantilla, l'equiparació salarial, la falta d'instal·lacions idònies per a poder exercir dignament el seu treball o la necessitat d'una formació major i més regular". "Des de Cs ja havíem denunciat, a través de diverses preguntes parlamentàries, la mala situació que havien de suportar els funcionaris i que, en alguns casos, han desencadenat fins i tot en episodis violents", ha recordat Julià.

La cap de llista ha tornat a "demanar responsabilitats al ministre Marlaska per les agressions que pateixen quasi diàriament els funcionaris". "La plantilla es veu desemparada i abandonada per un ministre que no sols ha de vetlar pel bon funcionament del centre, sinó també pel compliment del mandat de reeducació i reinserció social contemplat en l'article 25.2 de la Constitució", ha assenyalat la candidata. En opinió de Julià "a Cs no ens estranya aquesta actitud per part d'algú que titlla com a normal que Catalunya estiga en flames". "No obstant això, des del nostre partit continuarem donant suport i defensant les reivindicacions del personal per a garantir el millor funcionament possible de la presó", ha resolt la candidata.

Pujar