26 de novembre de 2020 26/11/20

Sales: "Intervenció reconeix que Puig deu més de 30 milions"

Sales: "Intervenció reconeix que Puig deu més de 30 milions" - (foto 1)
  • Dels 40 milions d'euros compromesos en el pressupost de la Generalitat, només s'han abonat 10.438.941 euros. Ballestar, Vall d'Alba, Canet u Onda, són sols alguns afectats

  • El Fons de Cooperació per a municipis turístics, dotat amb 1,5 milions d'euros, tampoc s'ha pagat. “Diputació ha d'exigir el cobrament, no blanquejar a Ximo Puig”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, manté el seu càstig a la província de Castelló amb l'impagament del Fons de Cooperació 2019. Dels 40 milions compromesos en el pressupost de 2019 a través d'aquest fons, el PSPV només ha abonat 10.438.941 euros, tal com certifica la Intervenció de la Generalitat Valenciana a data 5 de desembre.

El càstig s'exerceix amb pobles xicotets, com Ballestar, Canet o Vall d'Alba, però també asfíxia a municipis com Onda. Per al Partit Popular, “aquesta condemna que pateix la província i que està exercint el PSPV de manera conscient, genera tensions en l'econòmic que pateixen especialment els ajuntaments amb menys recursos”. Vicente Sales, portaveu del PP en la Diputació Provincial, ha reclamat una institució útil “al servei dels 135 municipis de Castelló”.

Sales ha tendit la mà a José Martí per a garantir la inversió que el seu cap de files nega a la província. “Des de la Diputació no podem maquillar els impagaments d'un PSPV que asfixia a la nostra província. Per aquest motiu, l'adhesió al Fons de Cooperació 2020 ve condicionada pel necessari pagament dels fons del passat any. Perquè aquesta institució ha de contribuir a millorar la nostra província, no a blanquejar a Ximo Puig”.

El càstig de Puig a Castelló s'estén també als municipis turístics. En aquest cas, “dels 1,5 milions d'euros compromesos en el pressupost de 2019 per a aquestes localitats, no s'ha ingressat un sol euro, la qual cosa demostra, una vegada més, que aquest Consell incompleix i Diputació li encobreix”, ha lamentat el diputat del PP.

Pujar