elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE de Vall d’Alba presenta noves propostes per a millorar la situació econòmica i social afectada per la CO-VID-19

El PSPV-PSOE de Vall d’Alba presenta noves propostes per a millorar la situació econòmica i social afectada per la CO-VID-19
  • La portaveu del Grup Municipal Socialista destaca la necessitat d’establir un “pla municipal” per atenuar l’impacte de la pandèmia

El PSPV-PSOE de Vall d’Alba ha presentat per registre noves propostes per a millorar la situació econòmica i social provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 en la localitat. La portaveu del Grup Municipal Socialista, Estela Capdevila, ha manifestat que el repartiment de mascaretes, equips de protecció individual i desinfectar els carrers “ha estat una mesura molt útil i necessària durant els pitjors moments de la crisi sanitària, però, en el cas de l’equip de govern de Vall d’Alba, creem que el moment de fer-se fotos i treure rèdit polític ha passat”. “Ara toca posar-se a treballar per organitzar la tornada a la nova normalitat i establir un pla municipal ambiciós que atenue la crisi econòmica i elabore una estratègia de futur”, afirma la portaveu municipal socialista.

“La nostra intenció és ajudar, aportar i, sobretot, sumar idees per a la Vall d’Alba. Estem davant de moments únics i la societat ens reclama fugir dels personalismes, de les decisions partidistes i sumar esforços, fer un treball conjunt per eixir de la millor manera d’esta difícil situació. Seguim sense tindre una via de comunicació fluida amb el consistori, per això, hem registrat noves propostes que volem fer arribar a l’equip de govern”, ha manifestat Capdevila.

Les mesures aportades pel Grup Municipal Socialista són: la creació d’una mesa de diàleg i coordinació amb representants de tots els grups polítics, institucions i associacions del poble per treballar conjuntament en la reconstrucció i la reactivació econòmica; fer un seguiment de la situació d’agricultors i ramaders del municipi, i elaborar un pla per potenciar i incentivar el consum de proximitat i de producció local; fomentar el comerç local amb la posada en marxa d’un bo semblant al de Nadal on també s’incloguen restaurants i altres serveis de la localitat; elaborar un pla de foment de l’ocupació local , impulsar iniciatives i crear ajudes econòmiques i exencions de tributs a les empreses que contracten persones residents al poble; ampliar la partida d’ajudes econòmiques a les famílies que no han rebut cap ingrés en este temps; ampliar l’ajuda econòmica a aquelles empreses i autònoms que no havent-hi paralitzat el seu negoci, sí que han vist disminuïda la seua activitat econòmica i minvats considerablement els seus ingressos; i la reducció o exempció de tributs atenent a la situació econòmica dels seus titulars (taxa de recollida de residus sòlids urbans, impost de vehicles de tracció mecànica, IBIU-IBIR d'immobles subjectes a activitats econòmiques).

Per a Capdevila, “la feina d’un ajuntament no tracta només de gestionar els recursos econòmics aportats per les associacions i col·lectius municipals de manera totalment desinteressada, o de coordinar les ajudes econòmiques que arriben de les administracions superiors, sinó que es tracta d’innovar, invertir i construir una xarxa d’ocupació sòlida i a llarg termini”.

Per últim, Capdevila recorda que en el plenari del dia 24 d’abril, el grup socialista de la Vall d’Alba “vam recolzar unànimement les mesures preses pel consistori per alleujar la difícil situació que estan passant alguns dels nostres veïns i veïnes. També vam aportar una sèrie de propostes, que vam haver d’enviar al registre a causa de la paralització parlamentària de quatre mesos, perquè la corporació municipal poguera fer ús i que sobretot, i el més important, es poguera beneficiar el veïnat del poble, que són als quals ens devem. Algunes d’estes propostes encara estan a l'espera d’una resposta”.

Altres, com la compra de taules per deixar-les en préstec a aquelles famílies que tenen fills en edat escolar i no disposen de recursos suficients, s’han dut a terme recentmet, la qual cosa aplaudim enormement. “Com sempre, els regidors I regidores del PSPV-PSOE de la Vall d’Alba continuem a disposició del veïnat així com de l’Equip de Govern per a col·laborar, aportar i sumar. Treballar junts i escoltar les bones propostes vinguen, d’on vinguen, és la millor recepta per eixir amb èxit d’aquesta terrible crisis”.  

Pujar