1 d’octubre de 2020 1/10/20

PSPV-PSOE sol·licita a la Diputació que ‘fuja del frentisme i done suport a solucions racionals i dialogades’

  El portaveu del PSPV-PSOE en la Diputació, Santi Pérez, ha presentat una moció que serà debatuda en el ple del pròxim dimarts en la qual se sol·licita que, de cara a la superació de la crisi territorial amb Catalunya, “la Diputació done suport totes les iniciatives que, des de la racionalitat i la legalitat, puguen aportar alguna cosa a la solució del problema, amb el convenciment que contra el frentisme, els i les castellonenques aposten decididament per l'opció de la convivència”.

  Per a superar els desacords actuals, els socialistes apel·len una vegada més al compliment de la Llei i de la Constitució “per ser els instruments més eficaços per a combatre tots els excessos verbals i exageracions que es vénen produint en els últims temps”. Recorda que són eines que “estan allunyades de la racionalitat i la sensatesa que es necessita en un moment com l'actual, perquè només serveixen per a provocar una major confrontació i divisió entre la ciutadania”. Suposen, a més, “un greu menyscapte per a la convivència, que és la base inapel·lable de la Constitució Espanyola i de l'Estatut d'Autonomia”.

  Santi Pérez sosté en el text que ha registrat en la corporació provincial que “el Grup Socialista desaprova l'ús espuri i pervers de les diferències polítiques, territorials o d'una altra índole que realitzen determinades forces polítiques, perquè únicament serveix per a crear desestabilització, divisió i endarreriment”.

  El portaveu del PSPV-PSOE creu que “cal fugir de la utilització partidista i frentista dels desacords, perquè no fer-ho resulta contraproduent i antidemocràtic” i perquè “el lògic i exigible en democràcia és que els partits polítics busquen àmbits de trobada i solucions”.

  Els representants del PSPV-PSOE en la Diputació advoquen per “l'Espanya del diàleg enfront de la intransigència” i apel·len “a l'esperit que va permetre forjar els grans consensos de la Transició”.

  A més, rebutgen les posicions rupturistes dels sobiranistes i les de caràcter recentralizador que promouen aquells que es retroalimenten del conflicte, encara que per a això siga necessari dinamitar l'estabilitat, el creixement econòmic i la generació d'ocupació. Sobre aquest tema, aclareix que “el marc de l'Estat de l'autonomies, amb les reformes que siguen necessàries, enforteix l'estabilitat dels diferents territoris d'Espanya”.

   

   

  Pujar