29 de setembre de 2020 29/9/20

El PSPV-PSOE de la província considera imprescindible la superació de la bretxa digital per a lluitar contra la despoblació

El PSPV-PSOE de la província considera imprescindible la superació de la bretxa digital per a lluitar contra la despoblació - (foto 1)

  La delegació del Partit Socialista de la província de Castelló que ha assistit a l'III Fòrum Municipis d’Interior organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i per l'Agència Valenciana de Turisme, ha defensat que per a lluitar de forma efectiva contra la despoblació que pateixen els nostres municipis d'interior resulta imprescindible trencar amb la bretxa digital. Així ho ha assenyalat el sotssecretari d'Acció Electoral, president de la Mancomunitat de l'Alt Palancia  i alcalde de Sot de Ferrer, Ramón Martínez, qui ha argumentat que “si no es garanteix l'existència d'una connexió de qualitat a internet en les zones rurals d'interior, les empreses no podran instal·lar-se en aquests municipis”. Sobre aquest tema, ha dit, que “hi ha empreses a les quals li podria interessar instal·lar-se en zones rurals perquè els costos d'obertura i explotació dels seus negocis són més econòmics que en les ciutats costaneres, però perquè donen semblant passe resulta imprescindible que hi haja una bona connexió a internet perquè solament així podran estar connectades amb la resta del món”.

  Els socialistes de Castelló també han defensat la necessitat que s'apliquen exempcions i bonificacions fiscals a les empreses que s'instal·len en l'àmbit rural “per a compensar les despeses de desplaçament que es generen quan un negoci s'allunya dels nuclis urbans de referència”.

  Una altra de les reivindicacions dels socialistes de la província de Castelló té a veure amb la necessitat d'arbitrar mesures urgents que faciliten que les dones puguen cotitzar a la seguretat social pel treball que realitzen en les empreses agroalimentàries de caràcter familiar, en les quals sol ocórrer que solament cotitza l'home. És una dinàmica que cal trencar.

  En aquest sentit, Martínez ha posat de manifest que en els últims temps s'està produint un curiós fenomen que consisteix que les dones comencen a cotitzar a edats molt avançades, just quan els homes es jubilen, una situació que no és acceptable “perquè les pensions a les quals després tindran dret aquestes dones seran molt baixes”.

  En el transcurs de la reunió es va treballar per a millorar el decret de la Generalitat que arreplega les condicions que han de reunir els municipis que estan en risc de despoblament.

  Són reivindicacions que va realitzar la delegació castellonenca del PSPV-PSOE en l'III Fòrum Municipis d’Interior, que es va realitzar en la localitat alacantina d'Agres i que dóna continuïtat als dos anteriors celebrats en 2016 i 2017 a Cinctorres i Cofrentes.

  A més de Ramón Martínez, van estar presents els sotssecretaris Ruth Sanz (regidor de Càlig) i Pepe Pascual (alcalde de Suera), i els alcaldes David Quiles (Geldo), Carmina Gil (Castellnovo), Ernestina Borrás (Càlig) i Evaristo Martí (Rosell).

  Pujar