2 de desembre de 2020 2/12/20

El PSPV-PSOE de la província de Castelló presenta una moció amb mesures per a defensar el sector agroalimentari valencià

  El PSPV-PSOE de la província de Castelló presentarà una moció en tots els ajuntaments per a defensar el caràcter estratègic del sector agroalimentari valencià. En eixe sentit, en l'escrit es proposen diferents mesures d'aplicació en els àmbits tant nacional com comunitari, per a garantir el futur del sector, fomentar el desenvolupament rural i frenar així el “procés de degradació” que pateix esta indústria en la Comunitat.

  El partit ha valorat el “treball i esforç” de les persones que estan treballant en el camp durant l'Estat d'Alarma i ha enaltit el “caràcter estratègic” que té este sector en l'economia, ja no sols provincial, sinó de tota la Comunitat Valenciana. “El sector agrícola i ramader és fonamental i el treball que estan desenvolupant durant tots estos mesos ha sigut decisiu perquè, gràcies a això, s'ha evitat que, a més d'una crisi sanitària, hi haguera també una crisi social i alimentària. Considerem que és prioritari adoptar mesures per a reconciliar la ruptura produïda entre agricultura, territori i medi ambient”, assenyalen.

  Per a això, el PSPV-PSOE de la província de Castelló sol·licita el desenvolupament de la Llei d'Estructures Agràries amb dotació suficient per a aconseguir la modernització d'este sector, així com la “reactivació immediata” de la taula de concertació entre Conselleria d'Agricultura i sector amb l'objectiu de constituir el “lobby” agrari valencià a Brussel·les.

  Sobre les mesures d'àmbit comunitari, en la moció se sol·licita a la Unió Europea que, a les importacions hortofrutícules de tercers països amb destinació a països europeus, “se'ls aplique els mateixos requisits d'entrada que les produccions comunitàries exportades” i el tancament de fronteres per a aquells productes de territoris que incomplisquen les normatives europees.

  Així mateix, també s'insta la Unió Europea a crear “mecanismes comunitaris” per a analitzar la situació del camp europeu en el qual s'incloga l'agricultura valenciana, així com diferents mesures per a aplicar en la configuració de la nova Política Agrícola Comuna (PAC), entre les quals s'inclou una nova llei europea de cadena alimentària, l'augment de pressupost per a la prevenció i la gestió de crisi o un tractament “més just” per als cultius mediterranis.

  Finalment, amb el text també es vol expressar el “reconeixement sincer” al paper que ha jugat el sector primari valencià durant esta crisi sanitària per la seua “responsabilitat i professionalitat” en el proveïment de productes agrícoles i ramaders.

   

  Pujar