elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aposta per desbloquejar el conveni col·lectiu de futbol femení

El PSPV-PSOE de la província de Castelló aposta per desbloquejar el conveni col·lectiu de futbol femení

  La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista i diputada del PSPV-PSOE per Castelló, Susana Ros, s'ha reunit, juntament amb la diputada per Jaén, Laura Berja, i el diputat per Múrcia, Juan Luis Soto, amb el president de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), David Aganzo; l'advocada del departament jurídic de la AFE, María José López; i la presidenta del Comité de Futbol Femení, Fe Robles, per a posar en valor la situació de les futbolistes femenines de primera divisió respecte a la signatura d'un conveni col·lectiu que els permeta avançar en els seus drets laborals i salarials. 

  Després de la reunió amb els representants de la AEF, Ros ha indicat que “per al Grup Parlamentari Socialista és una prioritat impulsar accions que contribuïsquen a aconseguir la igualtat real i efectiva”, i ha afegit que “este conveni, que serà pioner, és un bon inici en aquest sentit”.

  El passat 20 de desembre, l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i l'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), van aconseguir un preacord per a obtindre el primer conveni col·lectiu per a les futbolistes de primera divisió. La signatura d'este conveni col·lectiu estava programada per al passat 15 de gener, es va posposar al 20 de gener però, finalment, la signatura no es va produir. 

  És per això que des del grup parlamentari socialista “fem una crida a tots els actors que han participat en el preacord del conveni col·lectiu perquè des del diàleg desbloquegen aqueixa situació i es puga aconseguir el millor dels convenis per a totes les parts, sobretot en l'avanç en drets salarials, laborals i en el reconeixement de la dignitat de les futbolistes d'este país”, han explicat. 

  Així mateix, els diputats socialistes ha posat en valor que “els drets de les dones són irrenunciables per al PSOE i per això entenem que este conveni és una iniciativa molt important per a avançar en el reconeixement de la situació de les dones en l'esport”. “Volem posar en valor l'esforç de les futbolistes durant aquests anys per a aconseguir un preacord i tancar les condicions del conveni”, han conclòs.

  Pujar