elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PSPV-PSOE: "L'alcalde de Santa Magdalena demana que paren les Rodalies i Rodríguez-Piñero li proposa que s'aculla a un projecte europeu de wifi gratis"

PSPV-PSOE: "L'alcalde de Santa Magdalena demana que paren les Rodalies i Rodríguez-Piñero li proposa que s'aculla a un projecte europeu de wifi gratis"
  • Són iniciatives que es plantegen des del PSPV-PSOE per a combatre el problema de la despoblació

MÉS FOTOS
PSPV-PSOE: "L'alcalde de Santa Magdalena demana que paren les Rodalies i Rodríguez-Piñero li proposa que s'aculla a un projecte europeu de wifi gratis" - (foto 2)

La candidata del PSPV-PSOE al Europarlament, Inmaculada Rodríguez-Piñero, i el diputat autonòmic i secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, s'han desplaçat fins a la localitat de Santa Magdalena de Polpís, on han mantingut una trobada sobre el problema de la despoblació amb l'alcalde, Sergio Bou.

En el transcurs de l'acte, que s'ha celebrat en els voltants de l'estació de ferrocarril, l'alcalde ha sol·licitat l'obertura d'aquesta instal·lació que porta tancada des de l'any 1992. Sergio Bou reivindica que “ara que per fi s'ha posat en servei la línia de Rodalies entre Castelló i Vinaròs, s'òbriga l'estació perquè els residents en aquesta localitat també es puguen beneficiar del nou servei ferroviari”. L'edil creu que aquest és un instrument molt eficaç per a un municipi com a Santa Magdalena, en el qual risc de despoblació continua latent.

Sergio Bou porta molts anys reivindicant l'obertura de l'estació i ha deixat clara la seua intenció de continuar fent-ho en el futur “perquè, almenys, tots els dies pare un tren per cada sentit, als matins  i a les vesprades”.

Argumenta que es tracta d'una sol·licitud que ha de ser atesa perquè els veïns i veïnes de Santa Magdalena puguen anar i tornar a la universitat, a treballar o a les consultes mèdiques. A més, assegura que gaudir d'aquest servei ferroviari “ens ajudaria a oblidar aqueixa sensació de soledat que tenim en aquest poble, en el qual estem envoltats per moltes vies de comunicació per a les quals no tenim accessos”.

Per part seua, la candidata socialista al Parlament Europeu, Inmaculada Rodríguez-Piñero, ha animat a tots els xicotets pobles de la comarca i de l'interior de la nostra província a acollir-se a un programa europeu per a instal·lació de wifi gratuït en tots els edificis públics. Es tracta d'un projecte que la Unió Europea finança en 85% i que fa possible que en tots espais públics les ciutadanes i els ciutadans es puguen connectar lliurement a un senyal d'internet de qualitat, que té la mateixa velocitat que la que es gaudeix en l'àmbit urbà.

Rodríguez-Piñero ha sigut contundent en dir que “si volem combatre la despoblació hem de donar oportunitats al nostre camp”, per això, sosté que “per a la Política Agrària Comuna (PAC) de la Unió Europea han de ser prioritàries les xicotetes extensions i no les grans”.

Rodríguez-Piñero ha finalitzat dient que “ni els socialistes en el Parlament Europeu ni el Govern d'Espanya en el Consell Europeu, acceptarem que es reduïsca ni un sol euro de la política pressupostària agrària, i molt menys, a la citricultura mediterrània”.

Pujar