30 de novembre de 2020 30/11/20

El PSPV-PSOE demana que la Diputació celebri un fòrum d'alcaldes abans de l'elaboració dels pressupostos

  El Grup Socialista en la Diputació reitera la petició que el seu portaveu, Toni Lorenzo, va efectuar el passat 14 de juny al debat que es va realitzar en el saló de plens, perquè tots els anys se celebre un fòrum d'alcaldesses i alcaldes en les setmanes prèvies a l'elaboració dels pressupostos de les diferents administracions.

  Una sol·licitud, que segons ha explicat el portaveu adjunt del PSPV-PSOE, Santi Pérez, "ni tan sols ha rebut contestació per part de l'equip de govern del Partit Popular".

  "Per aquesta raó", afegeix, "els socialistes tornem a reiterar la necessitat que es programe aquest fòrum d'alcaldesses i alcaldes perquè a partir del mes de setembre el procés de redacció dels diferents pressupostos entra en la seua fase definitiva i ens sembla que seria bo que totes les administracions pogueren conèixer les opinions de les persones responsables dels ajuntaments abans de tancar els comptes públics".

  I és que per al Partit Socialista, "abans o després, les diputacions hauran d'evolucionar cap a un nou model, en el qual la institució tinga sentit mentre que espai de concertació de polítiques, codecisió de mesures i col·laboració administrativa entre els 135 municipis de la província. Una nova Diputació en la qual els ajuntaments tinguen molt més pes".

  Sobre aquest tema ha assenyalat que "és necessari que s'escolte la veu de les nostres alcaldesses i alcaldes, que en l'àmbit rural combaten diàriament contra aquest cruel enemic que és la despoblació. Hem de propiciar que el seu missatge arribe el més lluny possible perquè la Diputació, la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya ho tinguen molt present".

  Perquè segons diu, "el problema és molt greu, ja que des de 2011 els municipis de les comarques d'interior de la nostra província han perdut 15.000 habitants, més del 13 % de la població".

  Pujar