20 de gener de 2021 20/1/21

Edo (PSPV-PSOE) defensa que l'augment del pressupost per a beques “democratitza l'accés a l’educació”

Edo (PSPV-PSOE) defensa que l'augment del pressupost per a beques “democratitza l'accés a l’educació” - (foto 1)
  • La vicesecretària del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora destaca que es tracta de l'augment més gran en matèria d'inversió en ajudes educatives dels últims deu anys

La vicesecretària del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora, Ana Edo, ha valorat la nova mesura impulsada pel Govern d'augmentar un 22% el pressupost destinat a beques i l'adjudicació de les quals passarà a dependre de la renda i no del mèrit acadèmic, la qual cosa suposarà “assegurar la igualtat d'oportunitats per a tots els i les estudiants, independentment de les seues circumstàncies econòmiques i socials”.

Segons apunta Edo, “esta mesura democratitza l'accés en l'educació i és un exemple més que els i les socialistes posem a les persones en el centre de les nostres polítiques demostrant que una altra manera de governar és possible, en este cas, amb accions que repercutiran positivament en el benestar dels nostres i les nostres joves”. Referent a això, cal assenyalar que esta mesura va ser tractada en les reunions de treball dels senadors del PSOE de la Comissió de Joventut, de la qual la senadora socialista per Castelló és vocal.

Edo destaca que es tracta “de l'augment més gran en matèria d'inversió en beques educatives dels últims deu anys”, i que esta mesura “afavorirà a les famílies amb menys recursos, ja que el llindar de la renda s'equipara al llindar de pobresa”. “D'esta manera s'augmentarà la cobertura als i les estudiants amb menys recursos econòmics, garantint així l'accés a l'educació, i permetrà atendre la major part de les famílies afectades per la crisi de la COVID-19 que són sol·licitants de beques i ajudes d'estudi”, diu la senadora.

“Esta mesura permet recuperar la beca com a dret subjectiu on preval la necessitat per renda familiar i situació econòmica, i es reverteix el criteri de la Llei Wert i que va deixar fora del sistema de beques a molts estudiants que no tenien els mitjans econòmics per a continuar estudiant”, apunta la vicesecretària de l'executiva provincial.

Cal recordar que el Govern ha anunciat que incrementarà en 386 milions d'euros la xifra destinada a beques, la qual cosa suposa un augment del 22% en la inversió per al curs 2020-2021. Amb aquest increment, la xifra total invertida en el Sistema Estatal de beques i Ajudes a l'Estudi és de més de 1.900 milions d'euros, que beneficiaran a 625.514 estudiants el pròxim curs. D'ells, 372.240 són de nivells no universitaris i 253.274 de Grau i Màster universitaris.

Pujar