elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Edo (PSPV-PSOE) afirma a la Vall d'Alba que el PP segueix “dirigit pel fabrisme”

Edo (PSPV-PSOE) afirma a la Vall d'Alba que el PP segueix “dirigit pel fabrisme”
  • L'executiva provincial porta la iniciativa ‘Fem PSPV’ a la Plana Alta per a recollir les inquietuds dels veïns i veïnes de la comarca

“El Partit Popular segueix dirigit pel fabrisme i l'exemple clar d'això és el nomenament de Marta Barrachina com a presidenta del PP de Castelló”. Així s'ha pronunciat la vicesecretària del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora, Ana Edo, en l'acte ‘Fem PSPV’ que s'ha celebrat hui a la Vall d'Alba on ha assenyalat que Barrachina “no pot ser aliena a tot el que ha passat en aquest poble i en el seu partit i, si no, que explique per què el mateix Fabra s'ha encarregat, personalment, que fóra la presidenta del PPCS”.

Cal recordar que l'anterior alcalde de Vall d'Alba i mà dreta de Carlos Fabra, Francisco Martínez, va ser imputat i condemnat a huit mesos de presó per un delicte de negociació prohibida a funcionaris per irregularitats en la tramitació de la depuradora de Borriol. També té una altra causa judicial oberta per presumptes delictes per l'ús continuat d'informació privilegiada per autoritat, negociacions prohibides, frau administratiu i blanqueig de capitals en la compra-venda de terrenys en el seu municipi. Els fets investigats es remunten a quan l'ara alcaldessa i presidenta del PP era regidora a l'Ajuntament de Vall d'Alba.

“En el PP no hi ha ni un indici de renovació com volen fer creure, ni a Castelló ni en la Comunitat Valenciana ni a Madrid, i la divisió interna és una realitat que s'evidencia en cada acte públic que realitzen”, ha assenyalat Edo qui ha apuntat que “el PP de Castelló ha anat darrere de Mazón i només han recollit minúcies, constatant la pèrdua de poder del PPCS”.

Edo ha ressaltat el treball que està realitzant la portaveu del grup municipal socialista en la Vall d’Alba, Estela Capdevila, i el secretari general de l’agrupació local, Fernando Grande, i ha afegit que, en contraposició a un PP que “cada vegada està més escorat a la dreta, anant de la mà de la ultradreta, i sense més alternativa que la d'anar retrocedint en drets —exemple d'això va ser la votació ahir al Parlament Europeu i que estan en contra de tot allò que signifique avançar en igualtat i llibertats— està el partit socialista unit, cohesionat i amb projectes per a la ciutadania, per a ser un partit útil, que s'ocupa del que realment preocupa les persones”.

És per això que el PSPV-PSOE de la província ha recuperat —complint amb les mesures de prevenció de la Covid— la iniciativa ‘Fem PSPV’ que hui s'ha celebrat a la Plana Alta perquè representants del partit en les diferents institucions coneguen, de primera mà, les preocupacions dels veïns i veïnes de la comarca. La trobada, al qual ha assistit una representació de l'executiva provincial encapçalada pel secretari general provincial i diputat autonòmic, Ernest Blanch, s'ha celebrat en la localitat de la Vall d'Alba i ha estat oberta a tota la ciutadania perquè pogueren traslladar les seues inquietuds sobre algun assumpte que puga ser atés pels càrrecs del partit.

Blanch ha ressaltat el caràcter de "proximitat" de la iniciativa ‘Fem PSPV’ “que ens fa saber les qüestions concretes que preocupen la ciutadania” i ha ressaltat que "precisament, ara tenim la força institucional suficient perquè des de la diputació, des del Congrés dels Diputats, des del Senat, les Corts Valencianes i les mancomunitats, afrontar els reptes dels pròxims anys”.

A l'acte han assistit el vicesecretari i diputat nacional, Germán Renau; el senador Artemi Rallo; la diputada nacional i membre de l'executiva federal, Susana Ros; la diputada autonòmica Sabina Escrig; la vicesecretària Mari Carmen Aguilella, el secretari general de la comarca Plana Alta, Joan Morales; i alcaldes, alcaldesses, portaveus i regidors socialistes de la comarca.

Pujar