26 de novembre de 2020 26/11/20

El PSPV limita l'anticip de tresoreria al que tenen dret els ajuntaments

El PSPV limita l'anticip de tresoreria al que tenen dret els ajuntaments - (foto 1)

  Diversos ajuntaments de la província de Castelló i el Grup Popular en la Diputació han sol·licitat al PSPV l'avançament del 75% de la recaptació que la Diputació realitza dels impostos de Béns immobles i sobre Activitats Econòmiques. Un dret contemplat en l'article 149.2 de Llei Reguladora de les Hisendes Locals i la base 50 de l'execució del pressupost de la Diputació.

  Salvador Aguilella, diputat provincial del PP, ha explicat que “la nostra proposta permetria tindre la liquiditat necessària als ajuntaments davant les noves despeses socials que han de fer en aquests moments. La sorpresa ha sigut comprovar que des de la Diputació s'ha limitat l'avançament a només 5 milions, impedint que tots els consistoris de la província tinguen dret a rebre liquiditat”.

  El rebuig del PSPV a garantir una injecció econòmica a tots els ajuntaments ha provocat un gran malestar entre les localitats que han formulat la seua sol·licitud, com és el cas de l'Alcora (400.000 euros), Nules (2,1 milions), Onda (7 milions), la Serra d'en Galceran (116.000 €), Vall d'Alba (490.000 €), Vall de Almonacid (45.000 €) o La Vilavella (464.000 €), entre altres.

  Salvador Aguilella, ha recordat que “durant els últims anys la Diputació havia avançat tots els diners que els havien sol·licitat els ajuntaments o bé amb fons propis, com ha ocorregut en els últims anys, o bé a través de la concertació d'una operació de tresoreria per part de l'administració provincial”.

  En aquest sentit, el PP va presentar el passat 16 de març un pla de xoc social i fiscal per a implementar mesures d'utilitat per a les famílies de la província. “No obstant això, ens hem trobat amb l'entossudiment d'un PSPV que es nega a debatre la proposta malgrat tindre un romanent de tresoreria de més de 50 milions d'euros”. El resultat es tradueix en mesures “com aquesta, que podrien ser de gran utilitat però que, no obstant això, el PSPV la limita a una ajuda minsa en un moment dramàtic en el qual els ajuntaments reclamen solvència”.

  Pujar