24 de setembre de 2020 24/9/20

El PSPV destaca els avanços de Foment per a la gratuïtat de l'AP-7 front “a les polèmiques artificials dels qui volen amagar els fets”

El PSPV destaca els avanços de Foment per a la gratuïtat de l'AP-7 front “a les polèmiques artificials dels qui volen amagar els fets” - (foto 1)
  • Els diputats Susana Ros i Germán Renau subratllen que “una vegada més els socialistes complim” i valoren la realització d'un estudi per a millorar la connectivitat de l'autopista quan deixe de ser de peatge

La reversió de l'autopista AP-7 al seu pas per la província de Castelló i la seua gratuïtat a partir de l'1 de gener de 2020 no té marxa arrere. El Ministeri de Foment ha licitat dos estudis sobre distribució de demanda de trànsit després de la supressió del peatge de l'autopista al llarg del seu recorregut entre Tarragona i Alacant.

La licitació d'aquests contractes arriba després que el Consell de Ministres autoritzara el passat 2 d'agost la licitació de les obres de conservació i manteniment d'aquesta via d'alta capacitat, un pas imprescindible per a fer possible la liberalització i l'eliminació del peatge. El PSPV subratlla que “aquestes licitacions són la millor demostració de la voluntat decidida del ministre de Foment en funcions, el socialista José Luis Ábalos, d'eliminar els peatges de l'autopista enfront de les polèmiques artificials dels qui només busquen amagar els fets amb cortines de fum”.

Així s'han expressat els diputats per Castelló en el Congrés, Susana Ros i Germán Renau, els qui coincideixen que “50 anys després els i les castellonenques podran sumar una nova via d'alta capacitat a la xarxa de carreteres que ajuden a vertebrar el territori”.

Els parlamentaris castellonencs també destaquen que “un govern socialista en funcions ha fet més per Castelló que el PP de Barrachina, que no va dubtar a anunciar un peatge bla per a l'AP-7 quan vencera la concessió. Els fets no deixen lloc a dubtes i l'1 de gener de 2020, 50 anys després de la inauguració del primer tram de l'autopista del Mediterrani, podrem circular sense peatges per aquesta via”, apunten.

A més, tant Susana Ros com Germán Renau incideixen que “una vegada més els socialistes complim”. Així, recorden que el PSPV sempre ha defensat la gratuïtat de l'AP-7 i s'ha mostrat partidari d'elaborar un pla d'actuacions per a millorar la connectivitat de l'AP-7 amb les poblacions i les xarxes viàries de les àrees per les quals discorre quan deixe de ser de pagament, com recollia una resolució de l'Executiva Provincial aprovada per unanimitat el maig de 2018 i com també va fer el Grup Socialista de la Diputació al juny d'aqueix mateix any impulsant una declaració institucional que va ser donada suport per tots els grups polítics.

En aquest sentit, cal destacar que la licitació dels estudis de càrrega de trànsit permetran determinar les millors solucions per a les actuacions que s'hagen d'escometre per a acomodar la demanda en la Xarxa de Carreteres de l'Estat després de la redistribució de trànsit que es produirà després de la supressió del peatge de l'AP-7, tals com la remodelació d'enllaços existents o la implantació d'altres nous, establint la seua programació.

Pujar