17 de gener de 2021 17/1/21

El PSPV demana als diputats del PP per Castelló que voten a favor del ‘techo de gasto’ que proposa Pedro Sánchez

  El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, espera que els diputats del Partit Popular, Miguel Barrachina i Óscar Clavell, voten a favor del ‘techo de gasto’ que proposa el Govern d'Espanya per a 2018, màximament després de l'acord provisional sobre finançament aconseguit pel President Sánchez i el President Puig, pel qual la Comunitat Valenciana disposarà de 850 milions d'euros més. Un acord que a més contempla un refinançament de 1.000 milions d'euros del deute valencià de curt a llarg termini, “un deute astronòmic que, recordem, és el resultat de 20 anys de nefasta gestió, balafiament i corrupció del Partit Popular”.

  Un altre argument de pes esgrimit per Blanch és el fet que el Govern d'Espanya vaja a condonar 350 milions d'euros per a tapar un dels molts ‘pufos’ que va deixar el Partit Popular, en aquest cas concret, “el que va suposar La Marina de València en 2007 amb aquell capritx elitista que va ser la Copa Amèrica”.

  Blanch insta als diputats del PP a votar a favor del ‘techo de gasto’ “perquè són representants de la província de Castelló i de la Comunitat Valenciana” i “per coherència”, perquè “el que no val és votar en el Congrés en contra que arriben més recursos a la Generalitat i després, quan es presenten els pressupostos autonòmics, organitzar rodes de premsa exigint més inversions del Consell a Castelló”.

  Adverteix que en política “cap acte és innocent” i que “cal dir que si el PP vota contra el ‘techo de gasto’ que proposa Pedro Sánchez estarà votant en contra de la millora dels serveis públics valencians, en contra que la Generalitat tinga més recursos per a Educació, Sanitat o Dependència”.

  I aclareix que si el PP vota en contra que la Comunitat Valenciana tinga 850 milions d'euros més “haurem de dir que serà el propi Partit Popular provincial el que estarà votant en contra de la província de Castelló, perquè ho faran els seus diputats per decisió de Pablo Casado i la seua executiva nacional, de la qual formen part el president provincial del PP, Miguel Barrachina, i la portaveu municipal a la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco”.

  Blanch recorda que l'acord aconseguit entre Sánchez i Puig és provisional, però destaca que “és la millor solució que podíem tindre mentre no es pacte en tot l'Estat un nou sistema de finançament, un sistema que ja hauria d'estar en vigor perquè l'actual va caducar en 2014 i des de llavors, Rajoy i el PP es van negar sistemàticament a posar-ho al dia”.

  No obstant això, explica, “el nou model no es pot improvisar de la nit al dia i menys amb una aritmètica parlamentària com l'actual; per tant, era imprescindible un acord previ, que amb caràcter immediat, alleuge la situació econòmica creada per Rajoy, Montoro i tot el Govern del Partit Popular, que durant 6 anys i mig es van ocupar i van preocupar d'ofegar a la Comunitat Valenciana. I ho van fer amb l'anuència de la senyora Bonig i el senyor Barrachina”.

  Pujar