elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Protestes en els centres de salut de Burriana, Nules, Onda i la Vall d'Uixó per una atenció primària "a la vora de col·lapse"

Protestes en els centres de salut de Burriana, Nules, Onda i la Vall d'Uixó per una atenció primària "a la vora de col·lapse"
  • Cartells a les portes d'aquests centres denuncien les retallades en sanitat que han afectat els usuaris però també als professionals "plenament exposats a la pandèmia per falta d'EPI"

MÉS FOTOS
Protestes en els centres de salut de Burriana, Nules, Onda i la Vall d'Uixó per una atenció primària "a la vora de col·lapse" - (foto 2)
Protestes en els centres de salut de Burriana, Nules, Onda i la Vall d'Uixó per una atenció primària "a la vora de col·lapse" - (foto 3)
Protestes en els centres de salut de Burriana, Nules, Onda i la Vall d'Uixó per una atenció primària "a la vora de col·lapse" - (foto 4)

"Retallar la sanitat mata. Les persones Abans que el negoci ". És la denúncia que hem pogut veure en alguns centres de salut de la Vall d'Uixó, Nules, Burriana i Onda en els quals apareixien aquest dimecres cartells protestant per les retallades de sanitat i que afecten directament a l'atenció primària.

Darrere d'aquesta protesta hi ha el nucli de la Plana Baixa d'Endavant (OSAN), que ha volgut denunciar amb aquesta acció "com les retallades en sanitat han deixat la salut pública a la vora del col·lapse".

En un comunicat, des d'OSAN lamenten que les successives retallades en la sanitat pública aplicades pels governs de la dreta "han deixat els centres sanitaris a la vora del col·lapse, amb els professionals plenament exposats a la pandèmia per falta d'EPI i els usuaris sense poder rebre l'atenció necessària ".

Titllen el sistema capitalista de "inoperant" per garantir la salut de la ciutadania "en el moment que més ho hem necessitat". Així mateix, denuncien que els actuals governs progressistes "no s'han atrevit a tocar-li un pèl a la sanitat privada" i han cedit a el sector públic només un 5,5% dels seus llits "mentre amb fons públics havien habilitar hospitals de campanya, pavellons, poliesportius o hotels ".

En la mateixa línia, exigeixen un sistema sanitari de provisió, gestió i titularitat 100% pública. Un sistema de salut que aposte per la millora de l'estat de salut de les classes populars, per unes millors condicions laborals per als seus professionals "i sobretot, necessitem que les cures siguen cobertes amb recursos públics i que no siguem les dones de classe treballadora qui les sostinguem ".

Pujar