elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Deu projectes arriben a la final de la quarta edició de l'UJI Emprèn OnSocial

Deu projectes arriben a la final de la quarta edició de l'UJI Emprèn OnSocial
  • El programa d'emprenedoria social de la Universitat Jaume I, UJI Emprèn OnSocial, realitzarà la clausura de la seua quarta edició amb la presentació dels 10 projectes finalistes

El pròxim 6 de juliol de 2021 se celebrarà la clausura del programa d'emprenedoria social de la Universitat Jaume I, a la qual han arribat els 10 projectes, dels 25 presentats, que han superat les dues fases del programa al llarg d'enguany.

UJI Emprèn OnSocial, és un programa organitzat conjuntament per la Càtedra INCREA d'Innovació, Creativitat i Aprenentatge i Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I, en col·laboració amb l'associació SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) els qui lideren la mentorització dels projectes.

Durant la primera fase, liderada per la càtedra INCREA, l'objectiu es va centrar a reptar la idea establint les bases i els fonaments competitius de les seues iniciatives. En aquest sentit es van dur a terme tasques d'aprenentatge en els processos de l'establiment i transformació de la hipòtesi, així com la generació de models de negoci.

En la segona fase, dirigida per Espaitec, s'ha definit un marc de treball amb l'objectiu de preparar als projectes participants per a la seua eixida al mercat, tractant d'identificar els elements que ajudaran els joves emprenedors a materialitzar una iniciativa empresarial amb impacte social i sostenible en el temps.

En aquest sentit s'han impartit diverses sessions formatives en les quals s'ha comptat amb professionals de primer ordre com Ginés Haro, amb el qual han aprés els models de Social Lean Startup, el Canvas d'emprenedoria social i el mesurament d'impacte; Elena Cucala, amb la qual han posat el focus en el desenvolupament de persones i organització; Pascual Benet, qui ha abordat el concepte d'apoderament i desenvolupament de les fortaleses personals per a emprendre; Juan Antonio Bertolín amb el qual han conegut estratègies de co-creació i la seua dinamització a través de LivingLabs així com diferents tàctiques per a desenvolupar un Elevator Pitch efectiu i liderar entrevistes d’èxit.

En l'àmbit del finançament han comptat amb José Daniel Escrig de Secot per a desenvolupar el pla econòmic financer i amb Guillermo Sarriás per a conéixer diverses fórmules per a aconseguir un finançament adequat en l'emprenedoria social.

Finalment, aspectes tan importants com la protecció de dades o les formes jurídiques adequades per a constituir una empresa han sigut introduïts per José Manuel García, advocat de Garcomedi, i Antonio González, d'Aktion Legal Partners respectivament.

En aquesta quarta edició, els projectes que han finalitzat el programa han aconseguit un nivell de maduresa suficient per a materialitzar-se en unastartup i enfrontar-se al mercat en els seus respectius sectors. De les idees que aspiren a ser guanyadores després del pas pel programa, es troben entre altres, solucions relacionades amb la despoblació, millora en aspectes de la construcció, nova xarxa social que fomenta l'humor o la millora en les cures de persones majors els qui el 6 de juliol realitzaran la seua presentació davant d'un jurat per a obtindre el seu certificat d'emprenedoria.

Pujar