elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Primeres conseqüències de la neu a Castelló: rescaten els escolars d'un bus atrapat per la nevada

Arxiu
Arxiu
  • Els llevaneus arrencaran els treballs a primera hora d'aquest dimarts atesa la previsió de temporal de neu les properes hores

La neu ha arribat a Castelló i amb ella les primeres conseqüències a les carreteres: set estudiants han estat rescatats després de quedar atrapat l'autobús on viatjaven a l'interior de la província de Castelló: Agents de la Guàrdia Civil i la unitat de bombers forestals de Vistabella han traslladat als seus domicilis aquests escolars que viatjaven al bus que ha quedat encallat tal com ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.

A més, Emergències en col·laboració amb els Bombers del Consorci Provincial estan aclarint les carreteres de la zona de Vilanova de Viver, el Toro i Barraques i en altres punts de la província de Castelló. Les màquines no han deixat de treballar al llarg de tota la tarda i està previst que arranquen de nou els treballs aquest dimarts a partir de les set del matí. Ho faran juntament amb unitats de bombers forestals de Vistabella, Villahermosa, Montán, Barraques i Jérica.

Tal com els ha explicat elperiodic.com, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat Valenciana ha establert aquest dilluns l'Emergència 0 per nevades a les comarques castellonenques de l'Alt Millars, l'Alt Maestrat, l'Alcalatén i l'Alt Palància.

La situació 0 suposa la mobilització de recursos per efectuar la neteja dels vials afectats. La neu no s'ha fet de pregar, i aquest dilluns ha cobert de blanc bona part de l'interior, especialment a la provincial de Castelló, on els flocs han caigut fins a quallar en municipis com Vistabella del Maestrat, Culla o Xodos. En aquest últim la mínima d'avui s'ha situat als -6,5ºC, mentre que al primer s'ha registrat una temperatura màxima de 0,7ºC.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha informat que les pluges han estat gairebé generalitzades i febles, de neu a Castelló per sobre de 600 metres aquest 6 de febrer. L'AEMET també ha alertat que el temporal marítim en aigües costaneres de Castelló, València i nord d'Alacant es van intensificant. Hi ha mar gruixuda i l'alçada significativa d'onades supera els 3,5 metres. Seguirà augmentant l'alçada de l'onatge fins a superar els 4 metres a partir d'aquesta nit. Un forta temporal davant el qual protecció civil ha hagut de llançar diverses alertes.

Pel que fa a les precipitacions, fins a les 18.00 hores, s'han registrat 31,8 litres per metre quadrat (l/m2) a Barx; 31,6 l/m2 a Ròtova; 27,8 a L'Atzúbia; 27,6 l/m2 a Murla; 26,2 l/m2 a Pinet; 22,8 l/m2 a Alzira; 21,6 l/m2 a Vilallonga; 19 l/m2 a Dos Aguas; 16,8 l/m2 a Pego; o 14 l/m2 a Xàbia.
El temporal marítim en aigües costaneres de Castelló, València i nord d'Alacant s'intensificarà les properes hores. Durant la tarda, l'alçada significativa d'onades ha superat els 3,5 metres, ia partir d'aquesta nit s'espera que augmenti fins a quatre metres en algunes zones.
D'altra banda, aquest dimarts al migdia s'activarà l'avís groc per ratxes de vent del nord-est (gregal) de 70 km/ha el litoral de Castelló i el litoral nord de València, ha informat Aemet.

Pujar