elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS reclama el pla de millores de Rodalies en agreujar-se els retards i les cancel·lacions

El PPCS reclama el pla de millores de Rodalies en agreujar-se els retards i les cancel·lacions

  El Partit Popular de Castelló ha reclamat hui que de manera urgent es pose en marxa el Pla de Rodalia que va projectar l'últim Govern del PP i que el PSOE de Sánchez ha bloquejat.

  La gestió ferroviària en la Comunitat Valenciana ha empitjorat substancialment durant el passat estiu, les cancel·lacions de serveis i els retards en la circulació s'han convertit en una cosa habitual, a la necessitat d'una millora estructural en forma d'inversions s'han afegit manifestos errors en la gestió ordinària.

  El diputat autonòmic del PP per Castelló, Miguel Barrachina, ha explicat hui que la falta de personal per a cobrir baixes i vacants, la lentitud en la reparació de vehicles i incidències constants s'han multiplicat en totes les huit línies de Rodalia de la Comunitat Valenciana, especialment en les de la província de Castelló.

  Barrachina ha recordat que el pla, que ja havia iniciat part de les seues contractacions en 2017, tenia un horitzó temporal de set anys, encara que la major part del mig centenar d'actuacions estava programada per a concloure's en 2022, i tenia un pressupost de 1.436,55 milions d'euros.

  No obstant això, “l'actual ministre de Foment, el valencià Ábalos, i Sánchez han decidit bloquejar de manera inexplicable aquestes millores el que ha fet que cada vegada el servei vaja a menys”.

  De fet, tots els indicadors objectius tant d'usuaris com del propi Ministeri marquen un declivi en el servei que ha afectat la caiguda d'usuaris de la província. Per això, “volem que es reactive d'una vegada el programa que va impulsar el Govern del PP en el seu últim mandat”, ha manifestat Barrachina.

  Pujar