elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS reclama inversió per a donar resposta als 7.200 pacients que “desesperen” per a poder sotmetre's a una intervenció quirúrgica

El PPCS reclama inversió per a donar resposta als 7.200 pacients que “desesperen” per a poder sotmetre's a una intervenció quirúrgica
  • La diputada provincial del PPCS, Nieves Martínez, adverteix que els registres, “lluny de mitigar-se, creixen”. L'Hospital de Vinaròs lidera el rànquing amb 131 dies d'espera seguit del Provincial, “on la Diputació podria fer molt més”

  • “El PP garantir la inversió econòmica que reforce el sistema sanitari públic que en mans del PSOE s'ha precaritzat”. “Invertir en sanitat és garantir la vida”, indica

El Partit Popular de la província de Castelló ha reivindicat la inversió necessària per a garantir a 7.269 pacients “la intervenció quirúrgica que esperen en algun dels quatre centres hospitalaris de la província”. Ho ha reclamat la diputada provincial del PPCS Nieves Martínez, després que els registres del passat mes de juliol oferits per la Conselleria de Sanitat reconeguen que la mitjana d'espera per a un pacient a Castelló supera els 100 dies i creix respecte a mesos anteriors.

“És urgent un pla d'inversió convençut i compromés amb aquesta província que assegure als nostres pacients una atenció ràpida en cas de requerir intervenció quirúrgica”. “Hi ha una altra manera de gestionar la sanitat i és invertint en ella en lloc de precaritzant els seus serveis. Cal apostar per la contractació de professionals i no tancar recursos com el CICU. Cal blindar la labor dels nostres sanitaris a tots els nivells i assegurar la seua presència en el SAMU. Cal obrir consultoris que hui romanen tancats després de més de dos anys de pandèmia. I cal garantir recursos i plantilles sanitàries, perquè són garantia de vida”.

De no fer-ho, “rebem registres com els coneguts del passat mes de juliol que situen a l'Hospital de Vinaròs, amb 131 dies d'espera, liderant el rànquing provincial d'esperes quirúrgiques, seguit de l'Hospital Provincial, amb 127 dies, l'Hospital de la Plana, amb 102 dies, i l'Hospital General de Castelló, amb 72 dies d'espera.

Per pacients, el major número el registra l'Hospital de Castelló, amb 2.400 pacients, seguit de l'Hospital Provincial, amb 2.088 pacients, el de la Plana, amb 1.802 veïns en espera, i finalment l'Hospital de Vinaròs, amb 979 ciutadans.

“Les polítiques lesives del Consell en matèria sanitària tenen les seues conseqüències directes sobre els pacients i les famílies. I en el cas de l'Hospital Provincial, el càstig també ve impost per la Diputació Provincial, que lluny de lluitar per la defensa dels interessos dels pacients, els abandona fins a aconseguir el segon registre més elevat en llistes d'espera quirúrgiques de la província”.

Una circumstància que porta “a la desesperació” a milers de pacients que recorren a pagar-se de les seues butxaques assegurances privades per a poder rebre l'atenció sanitària àgil que no troben en un sistema públic de salut castigat pel PSOE. I enfront d'aquestes polítiques, “des del PP defensem una altra manera de gestionar per a garantir inversió i cobertura mèdica als nostres veïns. Perquè som l'alternativa necessària capaç de revertir polítiques que tant mal ens fan com ocorre amb l'àmbit sanitari. Estem preparats per a demostrar-ho”.

Pujar