elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS proposa en Diputació injectar un milió d'euros en 2022 per a dotar a l'interior amb vehicles elèctrics

El PPCS proposa en Diputació injectar un milió d'euros en 2022 per a dotar a l'interior amb vehicles elèctrics
  • La iniciativa té un objectiu doble: incentivar l'ús de vehicles respectuosos amb l'entorn i facilitar mitjans de transport a municipis amb escassos recursos

El Grup Parlamentari del Partit Popular en Diputació ha presentat per registre una proposta per a dotar als municipis de l'interior de la província amb vehicles elèctrics que els garantisquen un recurs de transport respectuós amb el medi ambient i amb un mínim manteniment.

La iniciativa, que s'ha registrat per escrit en la institució, recull les demandes de les poblacions més xicotetes que a vegades tenen vertaders problemes per a poder adquirir un vehicle i resoldre amb aquest transport moltes gestions municipals. “Aquesta solució, que aniria dirigida a poblacions de fins a 1.000 habitants, permetria donar resposta a les necessitats d'aquestes localitats quant a servei de transport i, alhora, generaria un cost mínim perquè la despesa en gasolina es reduiria en ser vehicles elèctrics o, en el seu cas, híbrids”, explica Vicente Rodríguez, diputat provincial del PPCS.

La proposta, que planteja reservar un milió d'euros per als pressupostos de 2022 de la Diputació, aposta per “reforçar l'interior que pateix una disponibilitat econòmica molt limitada i tracta de garantir futur i oportunitats dia a dia enfront de l'amenaça de la despoblació”.

En aquest sentit, assenyala Vicente Rodríguez, “des del Partit Popular continuarem treballant per la nostra província, atenent les demandes dels 135 municipis que la conformen, i prestant especial atenció a aquells que menys recursos tenen. Perquè l'interior té molt futur però per a aconseguir oportunitats, les Administracions públiques han de creure en ells. Per això, des del PP hem reclamat de forma reiterada un repartiment més just del Fons de Cooperació, perquè el PSOE es nega a revisar uns criteris que provoquen que hui, 8 municipis de la nostra província ingressen el 45% d'aquesta inversió perquè el criteri és el de la població. No és just, ho hem dit i ho continuarem reiterant. Cal modificar les bases i blindar al nostre interior”, ha declarat el diputat provincial del PPCS.

Pujar