25 de novembre de 2020 25/11/20

PPCS: "El PP garanteix la llibertat i la defensa de Castelló enfront del càstig de Sánchez"

PPCS: "El PP garanteix la llibertat i la defensa de Castelló enfront del càstig de Sánchez" - (foto 1)
  • El diputat nacional Óscar Clavell reivindica llibertad a les famílies en l'ús de la llengua enfront del control d'un PSPV que “espia perquè desitja convertir-nos en Catalunya”

El Partit Popular ha garantit hui la llibertat i la defensa dels drets de Castelló enfront del càstig que a nivell estatal imposa Pedro Sánchez. El diputat nacional, Óscar Clavell, i la senadora del PPCS, Salomé Pradas, han comparegut davant els mitjans de comunicació per a “protegir a Castelló d'un president que no ha tingut complexos a anar-se de vacances malgrat tenir bloquejada a Espanya”.

Clavell ha defensat la llibertat de les famílies per a emprar la llengua que desitgen. “És insòlit i un atemptat als drets dels ciutadans espiar espais privats amb l'objectiu d'imposar una llengua”. “Aquest és un partit que respecta la llibertat de l'individu enfront d'els qui graven, controlen o espían. Perquè aquestes arts ens recorden a altres moments de la història que no s'haurien de repetir”. I perquè, tal com ha assenyalat Clavell, “la nostra Comunitat Valenciana, la nostra província de Castelló, no ha de ser un apèndix de Catalunya, com de forma reiterada i tozuda s'entossudeix el PSPV”.

El diputat nacional ha presentat en el Congrés una bateria de preguntes a fi de paralitzar aquesta “política invasiva” i anunciat una proposició de llei perquè l'Estat “assegure i done tranquil·litat a les mares i pares perquè puguen expressar-se en la llengua que desitgen”. “Les imposicions mai han sigut companyes de viatge de l'èxit”, ha manifestat el diputat.

De fet, ha assenyalat Pradas, “l'objectiu del Govern d'Espanya hauria de ser no solament garantir les llibertats democràtiques que arreplega la Constitució, sinó també complir amb el deure pagar a les autonomies els diners que els deu, que per al cas de la Comunitat Valenciana, supera els 731 milions”.

La senadora del PPCS ha lamentat que en Moncloa “hi ha instal·lat un president en funcions que prefereix no pagar els diners que ens deu per a així garantir-se liquiditat per a poder convocar unes noves eleccions”. “És una vertadera vergonya que en el Senat es neguen a debatre sobre finançament els mateixos socialistes que fa escassos mesos eixien al carrer per a manifestar-se amb pancartes contra aquest sistema injust que ara avalen”.

A nivell estatal, l'Estat deu a les comunitats autònomes 4.800 milions d'euros dels quals 450 corresponen a la Comunitat Valenciana en concepte de finançament. Pel que fa a les transferències de l'Estat als ajuntaments, són 2.832 milions d'euros els que es deuen els quals 281 estan pendents de cobrament per part de la Comunitat Valenciana. En total, l'Estat deu a les autonomies 7.632 milions dels quals 731 han de transferir-se a la Comunitat Valenciana.

La situació de bloqueig “genera incertesa en l'execució de projectes per a Castelló com el centre oncològic de l'Hospital Provincial, la reforma de les urgències de l'Hospital General, el centre de salut del Raval Universitari, l'ambulatori de la Vall d'Uixó o el col·legi Regina Violant d'Almassora”. “És evident que Sánchez està bloquejant els diners dels castellonencs perquè vol garantir-se fons per a pagar una nova campanya electoral”.

No obstant açò, “enfront d'un president que no ha tingut enrogiment a anar-se 15 dies de vacances, el PP ha seguit treballant per a garantir que Castelló rep el que per justícia mereix”. Per açò, “i davant el seguidisme silenciós de Ximo Puig, hem reclamat una línia de crèdit a tipus 0 per a pagar a les autonomies el que se'ls deu”. “I ho hem exigit sol·licitant còpia de l'informe 'fake' de l'advocacia de l'Estat que el PSOE utilitza per a justificar el bloqueig de les transferències i exigint la convocatòria urgent del Consell de Política Fiscal i Financera que no es reuneix des de fa 13 mesos, mostra evident de la desídia del PSOE”.

Pujar