elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

PPCS: “La Diputació lenta del PSOE porta a municipis a pagar de la seua butxaca els punts de recàrrega eléctrica”

PPCS: “La Diputació lenta del PSOE porta a municipis a pagar de la seua butxaca els punts de recàrrega eléctrica”
  • “El cas de la Torre d'en Besora, en la comarca de l'Alt Maestrat, és paradigmàtic. Passat quasi un any des de que es convocaren ajudes, ens hem cansat d'esperar”

La Diputació lenta del PSOE que l'11 d'agost va anunciar la concessió de subvencions per a la instal·lació d'electrolineres, o punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, segueix hui, passat prop d'un any de la convocatòria, sense atorgar els fons. El sorprenent desistiment de funcions ha provocat que hi haja municipis que, cansats d'esperar, hagen decidit costejar de la seua butxaca la posada en marxa d'aquests punts de recàrrega i garantir així, als seus potencials usuaris, el oportú subministrament elèctric.

És el cas de la Torre d'en Besora, un xicotet municipi de la comarca de l'Alt Maestrat l'alcalde del qual, que també és diputat provincial, David Vicente, va decidir optar per finançar amb càrrec a les arques municipals aquest tipus de recurs. “Creiem que és interessant perquè atrau un turisme sostenible, genera ingressos indirectes a la localitat i reivindica l'aposta per la sostenibilitat que al nostre poble tenim molt present”. De fet, assenyala Vicente, la Torre d'en Besora és el pionera a posseir la primera comunitat d'energia renovable de la província.

El propi alcalde va presentar aquest punt de recàrrega elèctrica al president de la Diputació Provincial aquesta mateixa setmana. “Necessitem una Diputació més àgil i menys lenta, més útil i menys propagandística, perquè al final pobles com el meu, amb recursos molt limitats, es veuen en ocasions encara més castigats quan se sol·liciten subvencions i tarden un any a arribar”.

El cas de la Torre d'en Besora no és extraordinari. “Som conscients que hi ha molts municipis que s'estan replantejant aquest i altres projectes perquè les subvencions s'anuncien però no arriben”. És el segell d'identitat de PSOE i Compromís, “que han creat una Diputació lenta que malgasta en propaganda i autobombo, però no treballa. I aquesta circumstància porta a molts municipis a finançar de les seues butxaques obres que haurien d'haver sigut costejades per la institució”.

En efecte, conclou Vicente, “el cas de les electrolineres no és únic. Aquesta mateixa setmana el PSOE i Compromís anunciaven les ajudes de Filomena, la borrasca que va arremetre contra la província el 8 de gener. Quatre mesos per a convocar unes subvencions que, amb sort, els municipis cobraran després de l'estiu”.

Pujar