elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PPCS defensa als ramaders i acusa al Govern d'atacar un sector que lluita per l'excel·lència i garanteix vida a l'interior

El PPCS defensa als ramaders i acusa al Govern d'atacar un sector que lluita per l'excel·lència i garanteix vida a l'interior
  • El sotssecretari de Despoblació, Domingo Giner, demana “respecte” per a uns professionals que “són sinònim de qualitat i font de vida per als pobles”

  • L'atac del ministre Garzón als productes càrnics “és una mostra més de la condescendència d'un president que té per objectiu únic retindre la cadira, no Espanya”

“Milers de famílies de la província de Castelló viuen directament o indirectament de les ramaderies. I a elles devem no sols productes excel·lents, sinó a més la supervivència de molts pobles d'interior, ja que de no existir aquestes explotacions, la població haguera emigrat”.

Domingo Giner, sotssecretari d'Oportunitats a l'interior i Despoblació, ha reivindicat al sector de les ramaderies contra el qual ha arremés el ministre de Consum, Alberto Garzón, recomanant que es rebaixara el consum de carn per salut i per a ajudar a la conservació del planeta. “És una irresponsabilitat absoluta que un president del Govern d'Espanya permeta aquest tipus d'afirmacions. “Sobretot perquè el sector, especialment el porcí, ha vist com en les últimes setmanes el mercat xinés, un dels seus principals clients, frenava les compres. Però amb Pedro Sánchez és clar que el nostre país importa ben poc. A ell només li importa retindre la presidència. Res més”.

Contundent i ferm, Giner ha posat en valor “el sacrifique, l'esforç i el compromís dels professionals del sector de la ramaderia que a la província de Castelló són centenars. Explotacions de porcí, oví, boví, entre altres, que asseguren que a la nostra cuina arriba un producte amb un segell de qualitat insuperable”.

Una excel·lència en la qual s'empren cada dia milers de famílies que “viuen d'una activitat que és sacrificada, dura i molt exigent. La que ataca un Govern d'Espanya que demostra, una vegada més, el poc que li importa l'esforç dels ciutadans d'aquest país per assegurar el futur del territori”.

“Mentre Sánchez es mofa, cada dia hi ha professionals que s'alcen a l'alba per a garantir l'aliment a milers de caps de bestiar. Hauria de fer-li vergonya i demanar perdó”. Perquè “amb el seu esforç no sols exerceixen una funció ecològica i sostenible de l'entorn. També donen vida a l'interior. Perquè on hi ha una ramaderia hi ha ocupació i hi ha famílies que viuen del treball que dona el sector. I per més que el Govern de Sánchez torne a atacar un dels pilars de l'economia de Castelló, com ho ha fet amb la pesca o l'agricultura, des del PP exercirem la major protecció per a assegurar la prosperitat dels qui són, sense cap dubte, un orgull per a la nostra província”.

Pujar