elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polèmica en un poble de Castelló en emportar-se un contracte una empresa de Madrid

Polèmica en un poble de Castelló en emportar-se un contracte una empresa de Madrid
  • Demanen suport a l'economia local per a frenar la despoblació

La polèmica ha esclatat a l'interior de Castelló a compte dels contractes públics.

I és que una gran empresa de Madrid s'ha emportat un contracte públic de la Mancomunitat dels Ports al qual també s'havia presentat una empresa local.

El contracte en qüestió és una licitació per valor de 33.700 euros per a proveir mobiliari per als diferents municipis que conformen la Mancomunitat.
Un procés en el qual les dues empreses haurien obtingut la màxima puntuació, per la qual cosa es desempataria amb el nombre d'empleats de cadascuna d'elles, sent triada la més gran.

“El mateix dia que es creava la ‘Taula de Vilafranca’ ens requerien per a entregar una declaració jurada amb el nombre de treballadors”, ha lamentat en una carta oberta David Roig, gerent de l'empresa de mobles Mafeca.

“Un xicotet negoci que fa més de 40 anys que és a la comarca i que ha optat per mantindre's en aquesta zona, que podria haver-se anat a Castelló, València o Madrid i tindria més treballadors”, recalca.

Així, ha criticat “com a habitant d'aquesta gran comarca en greu perill de despoblació” que “no es pot comprendre com els representants polítics que estaven darrere d'una multitudinària manifestació (pel tancament de Marie Claire) decidien en igualtat de condicions que era millor una gran empresa de Madrid que un xicotet negoci de la comarca”.

“A veure si amb una mica de sort en la pròxima reunió de la ‘Taula de Vilafranca’ ja podem estrenar ‘Taules de Madrid’, ironitza Roig sobre les polítiques antidespoblació de les administracions.

Sobre aquest tema, el president de la Mancomunitat, Blai Peñarroya, ha eixit al pas amb un comunicat en el qual asseguren que s'ha fet la licitació “dins de la legalitat”, al mateix temps que expliquen que “intentem contractar les empreses de la comarca ja que són el motor dels nostres pobles”.

“En el cas dels contractes majors es busquen clàusules que, d'acord amb la Llei de Contractes del Sector Públic, puguen ser més fàcils de realitzar per a les empreses que s'establisquen en el territori”, explica.

No obstant això, en aquest cas no ha sigut suficient per a véncer la balança del costat de l'empresa local, una qüestió que reivindiquen també des de l'associació de comerciants ‘Vilafranca Espai de Comerç i Serveis’

Des de l'associació entenen que “les licitacions dels contractes majors (els de més de 15.000 euros) són complicades i s'han de fer sempre complint amb la legalitat” però demanen “que en la mesura que es puga, s'apliquen criteris de discriminació positiva que afavorisquen a les empreses del territori”.

Pujar