elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els pobles de Castelló que celebren falles… i les cremen aquest diumenge

Els pobles de Castelló que celebren falles… i les cremen aquest diumenge
  • Pràcticament un centenar de monuments fallers es cremaran aquest cap de setmana i els bombers del Consorci Provincial de Castelló han preparat un dispositiu especial per fer-ho

'València a Falles!' diu la cançó. Però a Castelló també hi ha falles i pobles que viuen aquesta festa amb molt de fervor. Parlem de Borriana, Benicarló, Vall d'Uixó o Almenara. Hi ha fins i tot falla a Bejís, que ja ha cremat, i festes falleres a Segorbe, que se celebren properament.

Aquest cap de setmana està previst que es cremen quasi un centenar de monuments fallers -entre infantils i grans- en aquestes localitats castellonenques i per això el Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha preparat un dispositiu especial per al dia de Sant Josep amb la inclusió del dispositiu de la Nit de la Cremà.

En total el dispositiu inclou 65 efectius entre bombers, comandaments i personal de coordinació distribuïts en un total de 15 dotacions amb vehicles autobomba i vehicles auxiliars que cobriran el dispositiu preventiu de la Cremà de 46 monuments fallers a les localitats de Borriana, Benicarló, La Vall d'Uixó i Almenara.

Independentment d'aquest dispositiu, 30 efectius més s'encarregaran d'atendre qualsevol altre tipus d'emergència que es produixca a la província i actuaran com a reforç al dispositiu de falles si fora necessari.

Pujar