elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Pacte acull la jornada d'acceleració de la inversió a projectes prioritaris

El Pacte acull la jornada d'acceleració de la inversió a projectes prioritaris
  • La normativa redueix els temps administratius a l'hora de buscar inversions per a projectes empresarials, afavorint el progrés econòmic del territori

El Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa ha organitzat aquest dilluns a Almenara una jornada informativa sobre la Llei d'acceleració de la inversió a projectes prioritaris (LAIP) dirigida a alcaldes, regidors i tècnics dels municipis consorciats. Una trobada en el qual la subdirectora general d'Internacionalització, Amparo Ferrer, i una tècnic de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) han explicat les característiques de la normativa i han resolt dubtes sobre aquest tema.

Amb aquesta reunió, l'àrea d'Indústria del Pacte, gràcies a l'IVACE, ha donat a conéixer a les persones assistents els passos a seguir per a sol·licitar la qualificació de projecte prioritari d'inversió i ha recordat que la missió d'aquesta llei és atraure a empreses al territori o afavorir el creixement d'aquelles que ja estan situades en ell.

El Pacte ha facilitat als municipis consorciats un model del conveni d'adhesió a la iniciativa perquè els Ajuntaments puguen beneficiar-se de la coordinació entre administracions, i així facilitar i agilitzar els tràmits dels projectes d'activitat o reinversió empresarial en les seues localitats.

Les característiques de la Llei d'acceleració de la inversió a projectes prioritaris (LAIP) queden especificades en la Llei 19/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, en la qual es desenvolupen els criteris avaluables i els mínims exigibles per a considerar un projecte d'interés per a la Comunitat Valenciana.

El Consorci ofereix el seu assessorament i coneixement sobre la LAIP als Consistoris que no van poder acudir a aquesta reunió informativa. El correu de contacte és industria@activemlaplanabaixa.com

Pujar