elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nayar Systems i SemanticBots, les empreses d'Espaitec que innoven per a millorar l'accessibilitat de les persones majors o amb discapacitat

Nayar Systems i SemanticBots, les empreses d'Espaitec que innoven per a millorar l'accessibilitat de les persones majors o amb discapacitat
    MÉS FOTOS
    Nayar Systems i SemanticBots, les empreses d'Espaitec que innoven per a millorar l'accessibilitat de les persones majors o amb discapacitat - (foto 2)

    Les firmes tecnològiques Nayar Systems i SemanticBots desenvolupen projectes innovadors sobre la millora de l'accessibilitat de les persones majors o amb discapacitat. Les dues empreses han sigut conscients de la problemàtica que comporta per a les persones amb discapacitat física o sensorial utilitzar qualsevol tipus de transport, accedir a informació pública o privada i realitzar tràmits amb l'administració pública.

    Les tecnològiques castellonenques ofereixen solucions en cadascun dels seus sectors empresarials amb l'objectiu d'afavorir l'accessibilitat de les persones majors o amb discapacitat. Nayar Systems ha desenvolupat un sistema de pulsació de l'ascensor utilitzant el mòbil i la tecnologia Bluetooth per a evitar el contacte físic amb els botons. Per part seua, SemanticBots ha creat SayObo, una plataforma de desenvolupament de bots conversacionals inclusius adaptada també per a persones amb discapacitats visuals i persones majors, el principal objectiu de la qual és facilitar l'accés a la informació i als tràmits digitals de les organitzacions, tant públiques com privades.

    Nayar Systems i l'app PULSE

    PULSE és fruit de la col·laboració entre la Fundació ONCE, la Federació Empresarial Espanyola d'Ascensors (FEEDA) i Nayar Systems: la Fundació ONCE, aportant els coneixements en matèria d'accessibilitat i visió del col·lectiu; la Federació Empresarial Espanyola d'Ascensors (FEEDA), transmetent els interessos i necessitats del sector, i Nayar Systems, desenvolupant la tecnologia de la solució.

    PULSE és un sistema de pulsació de l'ascensor utilitzant el mòbil i la tecnologia Bluetooth per a evitar el contacte físic amb els botons. El principal repte del projecte va ser desenvolupar al costat d'experts en accessibilitat una aplicació de cridada a l'ascensor senzilla i funcional per a tota classe d'usuaris, seguint el concepte del disseny per a tots i les normes WCAG 2.1. D'altra banda, s'ha dissenyat un producte intuïtiu, fàcil d'instal·lar i compatible amb qualsevol marca del mercat. El resultat ha sigut el desenvolupament d'una aplicació mòbil i la fabricació d'un dispositiu físic que, instal·lat en la cabina i en el corredor, permet a qualsevol usuari fer ús de l'ascensor sense impediments físics. L'app PULSE incorpora funcions com la lectura de pantalla a través d'assistents, colors i tipologies accessibles, i l'ús a través de comandament de veu.

    SemanticBots i la plataforma inclusiva SayObo

    SayObo va ser dissenyat per SemanticBots gràcies a la col·laboració amb persones amb discapacitat del grup d'investigació TKGB (Grup de Bases de Coneixement Temporal) de la Universitat Jaume I de Castelló, professionals experts en Intel·ligència Artificial (IA) i Big Data, i especialitzats en el desenvolupament de plataformes conversacionals (chatbots) basades en IA inclusiva.

    SayObo és una plataforma de desenvolupament de chatbots inclusius adaptada també per a persones amb discapacitats visuals i persones majors, el principal objectiu de les quals és facilitar l'accés a la informació i als tràmits digitals de les organitzacions, tant públiques com privades. El sistema d'intel·ligència artificial inclusiu habilita el text escrit a les característiques requerides per l'usuari, creant una interfície específica a l'instant i contestant en diferents idiomes. A més, la seua base de coneixement evoluciona adaptant-se als usuaris a mesura que interactua amb ells.

    La plataforma SayObo s'ha convertit en una gran aliada per a la societat. És una eina innovadora d'Intel·ligència Artificial que permet reduir la bretxa digital que afecta milions de persones en el món. L'equip de SemanticBots està desenvolupant amb la seua plataforma projectes per a destinacions turístiques intel·ligents, Smart Cities, administracions públiques, educació i salut, entre altres. L'empresa va rebre enguany els premis «Ciència i Investigació» i «Premi al Bé Social», per part d'Onda Cero Castelló i de l'Associació Catalana d'Intel·ligència Artificial (ACIA).

    Nayar Systems i SemanticBots

    Nayar Systems és una enginyeria tecnològica nascuda en 2007 a Castelló. La seua ferma aposta d'inversió en nous desenvolupaments tecnològics li ha permés una àmplia expansió tant nacional com internacional. Actualment és present en 31 països a tot el món, i compta amb seus físiques a Espanya i a la Xina. Centrada en el sector de l'elevació i la Internet of Things (IoT), la seua experiència i trajectòria professional l'han convertit en una aliada perquè les empreses aconseguisquen l'excel·lència operativa, perquè transforma les dades de les instal·lacions en informació comprensible per a l'usuari, treballant per l'accessibilitat del coneixement i la divulgació tecnològica.

    SemanticBots és una empresa spin-off creada a la Universitat Jaume I de Castelló, dedicada al disseny i desenvolupament de plataformes conversacionals inclusives basades en chatbots amb Intel·ligència Artificial. Les aplicacions d'aquestes plataformes són molt diverses, i van des del màrqueting digital, la Indústria 4.0, atenció a la ciutadania, fins a l'assistència i relació amb els clients. La seua tecnologia s'adapta a cada client i està orientada a la captura i anàlisi de les converses generades pels usuaris en aquestes plataformes. Els productes i serveis que ofereixen estan basats en els resultats d'anys d'investigació que atresora el seu equip, professionals altament qualificats i amb gran experiència en tecnologies i sistemes d'informació.

    Les empreses d'Espaitec Nayar Systems i SemanticBots ofereixen solucions tecnològiques per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat així com les que requereixen una atenció especial, com les persones majors. En general, aquelles el grau de dependència de les quals és considerable i requereixen tecnologies adaptades que faciliten una major autonomia.

    Els projectes inclusius de totes dues companyies es troben descrits amb major profunditat en IoT&Elevators, revista gratuïta que dissenya, edita i produeix Nayar Systems amb l'objectiu de difondre el coneixement tecnològic generat en l'àmbit de l'elevació i del IoT industrial. Es distribueixen 3.000 exemplars, en castellà i anglés, entre els directius i directives del sector de l'elevació i del IoT industrial. En cada número de la revista participen professionals al costat d'empreses espanyoles i internacionals de referència que treballen entorn de la tecnologia, focalitzant-se en aquest sisé número en la temàtica de l'accessibilitat.

    Pujar