23 de setembre de 2020 23/9/20

Mònica Àlvaro ocupa el segon lloc de la llista de Compromís a les Corts per Castelló

Mònica Àlvaro ocupa el segon lloc de la llista de Compromís a les Corts per Castelló - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mònica Àlvaro ocupa el segon lloc de la llista de Compromís a les Corts per Castelló - (foto 2)

  Compromís acaba de tancar un nou procés de primàries obertes a tota la ciutadania per a triar els seus candidats a les Corts, el Parlament Europeu i alguns municipis i ciutats del País Valencià amb un rècord de participació. 

  Més de 49.000 persones s'han inscrit per a decidir qui els representa en la legislatura que està a punt de començar, després de quatre anys històrics de canvi a nivell estatal, de País Valencià i en l'àmbit europeu. 

  La vila-realenca Mònica Àlvaro, que des de 2015 fins hui ha sigut diputada i portaveu adjunta del grup parlamentari en les Corts, acompanyarà a l'actual conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, que amb 2.182 punts dels electors encapçala la llista en la qual Àlvaro ocupa el lloc número 2, amb 1.358, seguida de Silverio Tena (906), Inma Carda (849) i Belén Bachero (752), en el cinqué lloc. Els segueixen per la demarcació de Castelló, en el sisé lloc Miriam Pañella, Josep Lluís Romero, Sergi Alejos, Èlia Garcia, Jesús Broch i un altre vila-realenc, Miquel Notari, per davant de Salvador Gallur i Axel Noel Monfort, que tanca la llista. 

  En total han sigut més de 6.000 els electors censats en l'àrea per a participar en el procés obert a tots els ciutadans, dels quals finalment han participat prop de 4.000. Una elevada participació que demostra que, “a diferència d'uns altres, som una força política pròxima a tots els ciutadans i ciutadanes, en la qual tots comptem i tots decidim”, apunta Àlvaro.

  Tal com indica, “dins del Govern del Botànic hem treballat durant quatre anys per les persones i així ho demostren les 5.746 decisions que hem pres per unanimitat al llarg d'aquest temps en favor del poble valencià”. A més, apunta a la “responsabilitat, la cohesió i el treball de tots els representants de Compromís de llarg a llarg del País Valencià” i dóna les gràcies “a tots aquells que s'han implicat en aquest procés per a donar la seua opinió, fer-se sentir i decidir qui ocupa els espais de representació”. 

  Per a seua banda, el cap de llista a Vila-real, Josep Pasqual Sancho, que durant la jornada de vot presencial celebrada ahir va constituir la mesa electoral juntament amb els militants i candidats María Fajardo i Carlos Amiguet, ha destacat que “aquest procés no fa més que confirmar el bon treball que han realitzat els representants de Compromís en el govern valencià” i ha felicitat els dos vila-realencs que formen part de la llista. Així mateix, afig que, concretament a Vila-real, la participació i la puntuació obtinguda per la nostra companya significa que la gent reconeix tot l'esforç que ha fet des de les Corts per la seua ciutat i per tot el territori, juntament amb companys com Marzà”. “Un treball que esperem que puga tornar a repetir però amb més companys de Compromís, perquè el 28-A anem per totes”, indica.

  D'altra banda, les primàries també han servit per a decidir qui encapçala la llista de Compromís a la presidència de la Generalitat, amb un 87% de suport a l'actual vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, i qui porta la veu dels valencians al Parlament Europeu, que tornarà a ser Jordi Sebastià, amb més d'un 50% dels vots dels inscrits.

  Pujar