4 de desembre de 2020 4/12/20

Martínez (PP): “Puig torna a anteposar els seus interessos als de Castelló”

Martínez (PP): “Puig torna a anteposar els seus interessos als de Castelló” - (foto 1)

  “Una vegada més, els interessos de Ximo Puig castigaran a la nostra província que es queda sense l'oferta del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport que des de fa anys reclamen tant la Universitat Jaume I com la CEU Cardenal Herrera”. Luis Martínez, diputat autonòmic del PP per Castelló, ha exigit al President “que deixe de mentir” després que aquest afirmara que el veto al grau es deu a “raons tècniques”.

  “És un insult als veïns d'aquesta província que al·legue aqueixos motius. Hauria de reconéixer que el que ocorre és que els recursos públics els ha d'invertir en les nòmines de les seues més de 300 càrrecs a dit i en les empreses de la seua família. Aqueixa és la realitat”. De fet, considera Martínez, “si foren criteris tècnics alguna de les 15 sol·licituds de grau que s'han presentat en tota la Comunitat Valenciana per a implantar-se en el curs 2020-21 s'haguera aprovat. I no ha ocorregut”.

  A Castelló, el veto al grau d'Esport ha sacsejat no sols a l'UJI, també a la Universitat CEU Cardenal  Herrera. “En aquest cas, el sorprenent, és que aquest campus no necessita recursos públics per a implantar la titulació. Ells mateixos s'autofinancen i, tal com ens han confirmat, tenen adaptat el campus a les exigències d'aquest grau”.

  “Si hi haguera voluntat”, ha considerat Martínez, “Castelló gaudiria l'any vinent d'aquesta oferta universitària”. No obstant això, la realitat és que Ximo Puig “pretén extingir els quatre anys de vigència d'aquesta sol·licitud que, en el cas del CEU, s'esgoten enguany i que obligaran la Cardenal Herrera a iniciar des de zero la tramitació el pròxim curs”. És, en opinió del diputat autonòmic, “una mostra més del sectarisme d'un President que no té complexos a impedir a desenes d'estudiants la possibilitat de cursar a partir del setembre vinent un títol demandat social i professionalment a Castelló”.

   

  Pujar