26 de novembre de 2020 26/11/20

Martínez (PP): “El maltracte al ciclisme femení és un descrèdit per a Castelló”

Martínez (PP): “El maltracte al ciclisme femení és un descrèdit per a Castelló” - (foto 1)
  • El diputat autonòmic del PP, Luis Martínez, lamenta que el PSPV rebutge una carrera que a més d'esport, lluita contra la desigualtat entre homes i dones

  • Martínez (PP): “La suspensió de la Vuelta a Castellón Féminas desmereix un territori amb unes fortaleses que són admirades a nivell internacional pels professionals”

MÉS FOTOS
Martínez (PP): “El maltracte al ciclisme femení és un descrèdit per a Castelló” - (foto 2)

“La província de Castelló és un escenari esportiu de primer ordre que el PSPV ha desprestigiat a nivell internacional amb la suspensió de la Vuelta Castellón Féminas by *VCV”. Luis Martínez, diputat autonòmic del PP i anterior diputat responsable de l'àrea esportiva en la Diputació ha lamentat “el maltractament cap a l'esport femení, perquè suspendre una carrera d'aquest nivell és, d'una banda, un flac favor a la lluita contra la desigualtat”. D'altra banda, ha assenyalat, “és tirar per la borda el treball fet de manera exhaustiva durant anys per a aconseguir visualitzar a la nostra província com a territori esportiu”. “És un descrèdit a nivell internacional per l'entossudiment de qui hui governa”.

La decisió del PSPV de negar a l'organització de la Vuelta Castellón Féminas la subvenció amb la qual garantir la primera competició de ciclisme professional femení a la província, “és un revés a la lluita per la igualtat en l'esport. És una garrotada a nivell internacional perquè eren 12 els països de tot el món que s'anaven a donar cita en el nostre territori. Una competició de primer nivell”.

Negar una subvenció per a un esport, el femení, que hauria de rebre els màxims suports de les institucions públiques “fa un flac favor a la lluita social contra el sostre de cristall que pateixen les dones en molts àmbits, entre ells l'esportiu”. I a aquesta garrotada se suma un “desprestigi en l'àmbit esportiu internacional que durant tants anys hem cuidat i treballat per a garantir el crèdit que ha convertit a aquesta província en escenari esportiu de primer ordre”.

“Tirar per la borda aquest treball és letal per a la nostra província”. “L'esport no sols és un valor en si mateix. És esforç, igualtat i èxit. I és, indubtablement, un motor econòmic que des del PP hem treballat amb vehemència per a traduir en ingressos les fortaleses que aquesta província ofereix per a moltes disciplines esportives, especialment, al ciclisme”.

De fet, la suspensió de la prova es tradueix en pèrdues directes en places hoteleres, restauració i oci. “I aqueixa inversió la perd Castelló perquè el PSPV ha decidit que no dona una subvenció a un esdeveniment que ens haguera catapultat a nivell internacional com a territori amb excel·lent orografia per al ciclisme i com a província acollidora, servicial i turística. Amb promoció per a la costa i l'interior. Una pèrdua d'infinit valor per a Castelló”, ha lamentat Martínez.

Pujar