29 de novembre de 2020 29/11/20

PP: “Martí (PSPV) anuncia la fi de les ajudes directes però les incrementa en 80.000 euros”

PP: “Martí (PSPV) anuncia la fi de les ajudes directes però les incrementa en 80.000 euros” - (foto 1)
  • El president de la Diputació demana “no tindre por d'acabar amb aquest sistema” però dispara la despesa d'ajudes nominativa que la seua vicepresidenta creu “clientelisme”

  • Sales (PP): “Tenim un president que ens demana fer pedagogia sobre la concurrència competitiva i després incrementa les ajudes. Sols li demanem coherència”

El president de la Diputació Provincial, el socialista José Martí, ha incrementat en més de 80.000 euros la despesa corresponent a les ajudes directes que concedeix la institució. La decisió l'adopta després d'haver demanat a la corporació provincial “no tindre por” per a acabar amb aquesta mena d'operacions que, en paraules de la seua vicepresidenta, són “clientelisme i quiosquets polítics”.

Vicent Sales, portaveu i diputat provincial del PP, ha reclamat al president de la institució “coherència”. “No es pot arengar a la corporació a no tindre por d'aplicar la concurrència competitiva en l'adjudicació de subvencions i, per darrere, d'amagatons, en el seu despatx, agafar la ploma i començar a atorgar ajudes sense la tan esbombada objectivitat que defensa”.

I aquesta doble moral es tradueix en xifres. Perquè si el PP va signar en 2019 convenis per valor de 3.372.786 euros, el PSPV ha incrementat la xifra fins als 3.453.944 euros. “És a dir, anuncien la fi de les subvencions nominatives i resulta que al final es gasten 81.158 euros més que els que va adjudicar el PP”.

El diputat provincial del PP ha reclamat “rigor i responsabilitat” i, sobretot, “esforç i treball per a donar servei a la nostra província”. “Volem que el president de la Diputació explique a totes les associacions, entitats i col·lectius als quals els ha privat de la subvenció nominativa per què a ells li la lleva i a altres entitats decideix donar-li-les”. “És necessari que la pedagogia que reclama dels altres li l'aplique ell mateix, perquè són molts els veïns que estan afectats directament per una decisió que anuncia la fi de les subvencions nominatives i en la pràctica, no sols les manté, sinó que les incrementa en quantia. Coherència”.

Pujar