elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI organitza accions de sensibilització per a commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia en l'Esport

L'UJI organitza accions de sensibilització per a commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia en l'Esport
    MÉS FOTOS
    L'UJI organitza accions de sensibilització per a commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia en l'Esport - (foto 2)
    L'UJI organitza accions de sensibilització per a commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia en l'Esport - (foto 3)
    L'UJI organitza accions de sensibilització per a commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia en l'Esport - (foto 4)
    L'UJI organitza accions de sensibilització per a commemorar el Dia contra la LGTBIfòbia en l'Esport - (foto 5)

    La Universitat Jaume I, a través del Vicerectorat de Promoció Lingüística i Igualtat, SaluSex i en col·laboració amb el Servei d’Esports, se suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l'esport (19 de febrer) amb la realització d'accions per a fomentar la conscienciació i sensibilització de la comunitat universitària.

    En aquest marc, es repartiran cordons amb els colors de l'arc de Sant Martí durant les activitats realitzades al Servei d'Esports del 17 al 19 de febrer i s'animarà els usuaris i usuàries a participar en les campanyes previstes en xarxes socials i a compartir fotografies amb l'etiqueta #ujiabraçadiversitat amb l'objectiu de visibilitzar la diversitat afectivosexual i de gènere en l'àmbit de l'esport. Els cordons es podran recollir en les recepcions de les instal·lacions esportives.

    Des del Servei d'Esports i SaluSex, dins del Programa d'Accions per a la Diversitat Afectivosexual i de Gènere previst en el II Pla d'Igualtat de l'UJI, manifesten «la importància de visibilitzar i respectar la diversitat afectivosexual en el món de l'esport i, en conseqüència, erradicar la LGTBIfòbia també en aquest context». A més, destaquen que «en l'actualitat, encara se senten missatges discriminatoris i ofensius cap a les persones LGTBI en el món de l'esport. No obstant això, l'esport hauria d'oferir un espai inclusiu en el qual totes les persones, independentment de la seua orientació i identitat sexual, s'integren per igual». En aquesta línia es planteja que «l'esport siga sinònim de cooperació, respecte, i tolerància, no de discriminació. La universitat abraça la diversitat».

    També recorden que hi ha diferents exemples de campanyes i accions de lluita contra la LGTBIfòbia en l'Esport com és l'organització Roja Directa Andalucía, la Penya Valenciana LGTBI o persones com el primer àrbitre obertament gai Jesús Tomillero.

    Pujar