5 de desembre de 2020 5/12/20

L'ocupació turística per al pont del 15 d'agost frega el 95% en el litoral de la província de Castelló i el 85% en els municipis d'interior

L'ocupació turística per al pont del 15 d'agost frega el 95% en el litoral de la província de Castelló i el 85% en els municipis d'interior - (foto 1)
  • La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, subratlla la tendència positiva per a la província en el primer semestre de l'any

La província de Castelló treu el cap al pont del 15 d'agost amb bones perspectives d'ocupació turística dins d'un mes que, segons les estimacions del Patronat Provincial de Turisme, apunta a registrar millors dades que els registrats en el mateix període de l'any passat. La diputada provincial responsable de l'àrea, Virginia Martí, ha destacat les dades, que assenteixin al seu judici el creixement de la província “gràcies a l'esforç de tots els professionals que es dediquen dia a dia al sector i a la bona oferta, tant en costa com en interior, que tenen les nostres comarques per a captar l'atenció del visitant”

Pel que respecta a aquesta setmana, amb un pont que permetrà a molts espanyols sumar quatre dies per a realitzar alguna escapada estival, les xifres que maneja el Patronat Provincial és d'una ocupació que fregarà el 95 per cent en les destinacions del litoral de la Costa Azahar, una dada que sens dubte fa preveure una massiva presència de turistes durant els pròxims dies per les platges castellonenques.

També destaquen les previsions per al turisme rural de Castelló, que té habitualment bons resultats en el turisme nacional. En aquest cas estem parlant d'una ocupació per a aquest pont de més del 85 per cent, segons les dades del Patronat Provincial.

A nivell global del mes d'agost, les previsions que han traslladat els allotjaments de costa i interior de Castelló recullen que en el litoral l'ocupació arribarà al 90 per cent, mentre que el turisme rural aconseguirà el 75 per cent. Pel que respecta a la procedència dels visitants, el 80 per cent és turista nacional, especialment de les comunitats de Madrid, Catalunya i la pròpia Comunitat Valenciana. Del turista estranger, que arriba al 20 per cent, els visitants francesos són els que més presència tenen a Castelló.

Amb tot això, la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, subratlla la “tendència positiva per a la província ja que aquest primer semestre de l'any l'ocupació està sent millor que en 2018, la qual cosa ens permet pensar que puguem tancar la temporada estival amb molt bons resultats”.

Totes aquestes dades, segons el parer de Virginia Martí, reflecteixen que Castelló “continua sent una destinació que trien cada vegada més els turistes per a passar les seves vacances d'estiu”, subratllant especialment la “fantàstica combinació del sol i platja de la nostra costa amb els allotjaments rurals de l'interior i la gran proposta cultural i gastronòmica dels nostres pobles”.

Pujar