24 de novembre de 2020 24/11/20

L'Executiva Provincial del PSPV aprova una resolució de suport al col·lectiu LGTBIQ+

L'Executiva Provincial del PSPV aprova una resolució de suport al col·lectiu LGTBIQ+ - (foto 1)

    L'Executiva Provincial del PSPV ha aprovat una resolució en la qual expressa una vegada més el seu suport i compromís amb els drets del moviment LGTBIQ+. El secretari general del PSPV-PSOE a Castelló, Ernest Blanch, i la secretària d’Igualtat i redactora de la resolució, Rocío Ibáñez, reiteren que “els socialistes continuarem treballant des de les institucions, i des de qualsevol posició on ens trobem, perquè la igualtat siga una realitat en la nostra societat”. En aquest sentit, s'ha compromés al fet que el PSPV-PSOE continuarà “defensant els drets conquistats i donant suport com sempre als moviments que treballen per la conquesta de la igualtat”. 

    El màxim òrgan de representació del partit socialista a la província de Castelló també ha volgut “expressar el seu suport al ministre Fernando Grande-Marlaska, persona compromesa en la lluita per la igualtat i la consecució de drets i llibertats, després de les infàmies abocades sobre ell pels tres partits de la dreta espanyola” arran de la celebració del Dia de l'Orgull a Madrid, tal com recull el text elaborat per Ibáñez i ratificat per l’Executiva.

    La discriminació per motiu d'homofòbia, bifòbia i transfòbia, molt lluny encara de desaparéixer, sembla empitjorar-se, tal com posa en relleu l'últim informe Delictes d'Odi del Ministeri de l'Interior de l'any 2017, que evidencia un increment del 17,8% entre 2016 i 2017 d'aquests delictes. “Precisament hui 22 de juliol, amb motiu de la celebració del Dia Europeu per les Víctimes de Delicte d'Odi, els socialistes volem visibilitzar la importància de continuar lluitant en favor de la igualtat i atallar els delictes d'odi”, defensa Blanch.

    L'Executiva Provincial també ha acordat remetre aquesta resolució als col·lectius LGTBIQ+ i les Secretaries d'Igualtat Nacional i Comarcals i al propi ministre de l'Interior.

    Pujar