elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'equip de govern de la Diputació defene l'exercici de la llibertad d'expressió i de manifestació sense violència en Catalunya

  • El text s'inspira en la declaració que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies va realitzar el passat 17 d'octubre

L'equip de govern proposarà als grups representats en la Diputació de Castelló l'aprovació d'una Declaració Institucional de rebuig als disturbis i actuacions violentes que recentment s'han produït als carrers de diversos municipis de Catalunya. Es tracta d'un text similar al difós el passat 17 d'octubre per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en el qual es realitza una condemna expressa de qualsevol mena de comportament, siga com siga la seua procedència, que coarte la llibertat o atempte contra la convivència pacífica de les persones a les seues ciutats.

L'equip de govern defensa que l'exercici de la llibertat d'expressió i de manifestació no pot derivar en cap moment cap a la violència i, en conseqüència, condemna qualsevol actuació o disturbi que, de manera oportunista, s'empare en aqueixes llibertats.

La proposta de Declaració Institucional sosté que garantir els drets de la ciutadania forma part de les responsabilitats de les institucions, raó per la qual la Diputació de Castelló mostraria el seu suport a tots els responsables dels governs municipals que en aquests dies d'incidents han estat defensant els drets dels ciutadans. El suport s'estén a les institucions, governs i cossos policials, així com a totes aquelles persones que treballen per la llibertat i la seguretat dels seus veïns i veïnes.

Si la Declaració Institucional resulta finalment aprovada, la Diputació de Castelló farà una crida al respecte de la legalitat, la defensa de la Constitució i la unitat democràtica.

Pujar