22 de setembre de 2020 22/9/20

L'associació AvalBit i l'empresa Bit2me ofereixen a l'UJI un taller d'introducció a les criptomonedes i el seu maneig pràctic

  L'Associació Valenciana del Bitcoin i el Blockchain (AvalBit), juntament amb l'empresa Bit2me, organitzen dimecres 4 de març el taller «Introducció a les criptomonedes i el seu maneig pràctic», que tindrà lloc a la sala multiusos de l'edifici Espaitec 2 de la Universitat Jaume I a les 19.30 hores.

  AvalBit, associació sense ànim de lucre creada al febrer de 2015, té com a missió l'estudi i difusió de la tecnologia blockchain i el registre distribuït (ledger) sobre els quals es basen les criptomonedes. Per part seua, Bit2me, empresa recentment instal·lada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, és pionera en l'àmbit dels exchanges de criptomonedes.

  El principal objectiu del taller és proporcionar una visió pràctica de les criptomonedes, un tipus de diners digitals alternatius basat en tecnologia blockchain (cadena de blocs) que comença a ser analitzat pels bancs centrals com a base dels seus nous diners legals. L'acte va dirigit a qualsevol persona interessada a conèixer què són les criptomonedes i com s'usen per a realitzar operacions quotidianes, cobrar i pagar en el dia a dia, així com guardar-les de manera segura.

  El taller té programada una duració de dues hores i està estructurat en dues parts: teòrica i pràctica. La primera es dedica a la presentació dels conceptes bàsics que els usuaris de les criptomonedes han de tindre com a pas previ al seu maneig. Es tractaran les següents temàtiques: Diners i criptomonedes, Blockchain: la Internet del valor, Carteres electròniques per al maneig de les criptomonedes; i On comprar i vendre criptomonedes?: Exchanges centralitzats i descentralitzats.

  En la segona part del taller, se'ls ensenyarà als participants com utilitzar una cartera electrònica (wallet) i els aspectes relacionats amb la seguretat i custòdia de les criptomonedes. Hi haurà un exercici pràctic, de maneig de cartera electrònica, consistent l'obertura d'una cartera electrònica i la recepció d'un pagament de 5 euros en criptomoneda, per a poder realitzar unes xicotetes transaccions amb els companys/as del taller.

  Amb aquest taller, obert a tota la comunitat universitària, es podrà conèixer de primera mà com utilitzar la tecnologia del blockchain de manera àgil, pràctica i sobretot segura.

  Pujar