elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’antropòleg musical Alasdair Roberts ofereix un concert en col·laboració amb Jordi Montesó

    El Menador espai cultural acull dimecres 14 de març de 2018, a les 19.30 hores, una nova sessió del cicle «Encontres musicals», organitzat per la universitat pública de Castelló i Born! Music, que en aquesta ocasió oferirà un concert a càrrec d'Alasdair Roberts amb la col·laboració de Jordi Montesó del Grup Sitja. L'entrada a aquesta activitat és lliure fins a completar aforament (es prega màxima puntualitat).

    L'escocès Alasdair Roberts ha dedicat el nou segle a la contrarietat necessària que és construir un folk neotradicional. Implacable antropòleg musical, excel·lent compositor, combina la virtut d'interpretar temes tradicionals amb la frescor d'un acabat de tret del forn, i d'escriure cançons que semblen depurades per segles de transmissió oral. Sens dubte, estem davant d'un dels grans actualitzadors en actiu del folk anglosaxó, junt amb noms de la talla dels de Joanna Newsom, Bill Callahan, Josephine Foster, James Yorkston, Sam Beam (Iron & Wine) o Will Oldham.

    Jordi Montesó és llaütista, antropòleg i doctor en Filosofia. Com a responsable d'investigació del Centre d'Estudis Antropològics ACAF, va crear el 2004 el grup Sitja, del qual n'és membre i compositor. La seua tasca musical gira entorn de l'estudi de les músiques d'arrel i la seua significació en la societat contemporània. Ha enregistrat 4 treballs d'estudi amb Sitja, ha col·laborat ficant sons tradicionals a desenes de projectes entre els quals destaquen bandes com ara Les deesses mortes o el compositor Ramon Godes i en 2014, com a Sitja, va obtenir el premi Ovidi al millor disc folk i el 2012 el premi Onda Cero per la seua tasca en la investigació amb les músiques d'arrel.

    Pujar