28 de novembre de 2020 28/11/20

L'Alt i el Baix Maestrat rebran 1,6 milions d'euros per a contractar 88 persones joves sense ocupació

  • El Pla Avalem Joves Plus els permetrà treballar en entitats locals i mancomunitats de l'Alt i el Baix Maestrat

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius Comerç i Treball, a través de Labora, ha concedit 1,6 milions d'euros per a la contractació de 88 persones joves sense ocupació a les comarques de l'Alt Maestrat i el Baix Maestrat.

Aquestes ajudes, que beneficiaran a 24 municipis i cinc mancomunitats, s'emmarquen en el Pla Avalem Joves Plus, que està format per dos programes d'incentius (Empuju i Emcuju), dirigits a entitats locals, diputacions, mancomunitats i organismes autònoms per a la contractació de persones joves que estiguen inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l'àmbit de la Comunitat.

Gràcies a aquest pla al Baix Maestrat es destinaran 1.253.873,7 euros. Així, entre les ajudes concedides en aquesta comarca destaquen els 326.131,92 euros que rebrà Vinaròs i que permetran contractar a 17 persones joves sense ocupació, o els 255.998,7 euros que rebrà l'Ajuntament de Benicarló per a poder dur a terme 13 noves contractacions.

A l'Alt Maestrat, cal ressaltar els 54.752,31 euros concedits a l'Ajuntament de la Vilafranca per a la contractació de tres persones joves, els 34.367,52 euros destinats a contractar a dos persones joves procedents de la desocupació en el municipi de Benassal o els també 34.367,52 euros que rebrà l'Ajuntament de Catí. En total, la Conselleria ha concedit 345.323,54 euros en aquesta comarca.

Mancomunitats beneficiàries

Entre les entitats beneficiàries del Pla Avalem Joves Plus en l'Alt i el Baix Maestrat també es troben la Mancomunitat Castelló Nord, que rebrà 33.064,44 euros; la Mancomunitat Baix Maestrat, que rebrà 30.414,48 euros; la Mancomunitat Alt Maestrat, que rebrà 16.298,88 euros; la Mancomunitat Taula del Sénia, que rebrà 52.243,92 euros, i la Mancomunitat Comarcal Els Ports, ubicada en Vilafranca, que rebrà 91.671,71 euros.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha subratllat "la importància del Pla Avalem Joves Plus perquè genera oportunitats d'ocupació entre les persones menors de 30 anys per a ajudar-los a finalitzar la seua formació i anar adquirint una experiència que els facilite la seua inserció definitiva en el mercat laboral".

Pla Avalem Joves Plus

Les ajudes del Pla Avalem Joves Plus formen part del Pla Integral de Formació i Ocupació per a Joves 2016-2020 que va dissenyar i va posar en marxa la Conselleria d'Economia Sostenible a través de Labora en l'anterior legislatura.
Aquestes subvencions estan cofinançades amb els fons de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil per al període 2014-2020 del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

Consta de dos programes d'incentius: Empuju, destinat a la contractació de persones joves en general, i Emcuju, destinat a la contractació de persones joves majors de 16 anys que compten amb una qualificació professional reconeguda pel sistema de formació professional per a l'ocupació o del sistema educatiu.

Les ajudes per municipis estan disponibles en aquest enllaç: consultar ací

Pujar