elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joves i amb treballs precaris: el perfil que més creix en el Banc d'Aliments de Castelló

Joves i amb treballs precaris: el perfil que més creix en el Banc d'Aliments de Castelló
  • L'entitat social posa la seua esperança posada en l'estiu perquè molts podrien trobar un lloc de treball en l'hostaleria

El Banc d'Aliments de Castelló atén cada any a prop de 20.000 persones, la meitat d'ells de la capital de la província. I “cada dia més”, lamenta el president Santiago Miralles, qui assenyala que ha augmentat el nombre de persones joves i amb treballs precaris que acudeixen periòdicament al Banc d'Aliments de Castelló que té 103 unitats de repartiment per tota la província.

Miralles ha assegurat que l'augment d'usuaris joves “és preocupant”. Es tracta de persones d'entre 28 i 45 anys. Malgrat aquesta situació, des del Banc d'Aliments de Castelló tenen l'esperança posada en l'estiu perquè molts podrien trobar un lloc de treball en l'hostaleria.

El responsable de l'entitat social ha destacat que “som els primers que notem la variació de quan deixa la gent de treballar” perquè “al setembre i octubre estem de nou a l'embolic”.

El Banc d'Aliments de Castelló atén 135 famílies ucraïneses amb dos repartiments al mes.

1,2 milions de quilos d'aliments

El Banc d'Aliments de Castelló gestiona 1,2 milions de quilos a l'any, que en valor econòmic suposarien uns dos milions d'euros.

Empreses, administracions i les donacions fetes a través de la recollida permeten subministrar aliments a l'entitat social que veu amb “preocupació” que hui dia encara no s'haja signat el conveni anual amb la Diputació de Castelló.

Santiago Miralles explica que normalment s'ha signat el conveni el mes de febrer i “encara que no és una crisi total, no podrem aguantar més de dos mesos” perquè el Banc d'Aliments de Castelló té uns 13.000 euros de despeses fixes entre llum, lloguer, telèfon, personal i els camions que “hem de cobrir”.

El president del Banc d'Aliments de Castelló ha assegurat que “això no havia ocorregut mai” i assenyala que des de la Diputació els han informat que el retard es deu a temes administratius.

Encara que aquesta “situació no m'agrada”, “no podem abandonar el treball que estem fent” ja que els diners de la Diputació de Castelló i de l'Ajuntament de Castelló de la Plana (60.000 euros) representa només 0,70 euros enfront dels 16-17 euros que aporta el Banc d'Aliments a través de les donacions d'empreses, la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments i les recollides periòdiques que s'organitzen.

Crítiques del PP: El Banc d'Aliments de Castelló “està al límit”

Des del Partit Popular de la província de Castelló han alertat que el Banc d'Aliments de Castelló “està al límit pels impagaments de l'equip de Govern de la Diputació, format per PSOE i Compromís”.

Per això han fet una crida urgent a la Diputació perquè “complisca i pague al Banc d'Aliments el conveni econòmic que té subscrit”.

“Les reserves del Banc d'Aliments s'estan esgotant mentre el nombre de persones que té recórrer a aquesta ajuda està augmentant de manera exponencial a causa de l'encariment generalitzat de tots els productes i a la crisi econòmica per la falta d'ajudes a la ceràmica que està deixant a molts castellonencs en situació precària”, explica la portaveu adjunta del PP en la Diputació Provincial de Castelló, María Ángeles Pallarés.

Pujar