20 de gener de 2021 20/1/21

José Martí anima a participar en el XXI Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado

José Martí anima a participar en el XXI Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado - (foto 1)
  • La Diputació de Castelló patrocina amb 3.000 euros aquest certamen literari en valencià, l'obra guanyadora del qual es donarà a conéixer la vespra del 9 d'Octubre

MÉS FOTOS
José Martí anima a participar en el XXI Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado - (foto 2)

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, animen a la participació en el XXI Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado per a obres escrites en valencià que convoquen la Federació de Colles de Castelló, la Llibreria Babel i Unària Edicions. Es tracta d'un certamen que la institució provincial patrocina amb 3.000 euros.

Martí ha destacat la consolidació i l'arrelament d'aquest premi que «compleix el doble objectiu de promoure la promoció de la literatura en valencià i de difondre la figura d'un dels nostres autors de referència».

Per part seua, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha assenyalat que «el tradicional suport de la institució a aquesta mena de certàmens enforteix la decidida aposta per la normalització lingüística que ha emprés el nou equip de govern de la Diputació, amb l'adopció de diverses mesures, entre la qual ha destacat l'adhesió a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians. «En els últims mesos», ha dit, «s'ha incrementat l'ús del valencià en les comunicacions internes i externes de la Diputació».

Els participants en el  XXI Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado hauran d'enviar a la Llibreria Babel abans del 24 de juny de 2020 per cuatriplicat els seus treballs originals, inèdits i escrits en valencià, a doble espai i per una sola cara. L'extensió mínima serà de 75 pàgines i la màxima de 130, en lletra Times New Roman 12.

La comunicació del text guanyador es realitzarà el 8 d'octubre de 2020, vespra del 9 d'octubre, dia de la Comunitat Valenciana. El lliurament s'efectuarà el 18 de novembre de 2020, al voltant de l'aniversari de la primera edició de la novella·la Tirant lo Blanch, de Joanot Martorell.

Pujar