23 de febrer de 2020 23/2/20

Ibáñez: “El veto parental dóna carta blanca al foment de les desigualtats i dinamita l'educació pública”

Ibáñez: “El veto parental dóna carta blanca al foment de les desigualtats i dinamita l'educació pública” - (foto 1)
  • La secretària d'Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere del PSPV-PSOE de la província de Castelló acusa les dretes de voler imposar el discurs de l'odi a les aules

La secretària d'Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere de l'executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Rocío Ibáñez, ha criticat el veto parental de la ultradreta per ser una “clara vulneració del dret dels i les menors a rebre una educació integral” a més de “dinamitar l'educació pública”.

Ibáñez explica que esta mesura suposa “donar carta blanca al foment de la desigualtats, el racisme, estigmatitzar la diversitat sexual i, en definitiva, imposar el discurs de l'odi a les aules, que és el que l'extrema dreta pretén i per al que està comptant amb el Partit Popular com a aliat”. “A la dreta sempre li ha molestat l'educació pública d'este país perquè proporciona igualtat d'oportunitats i no ho poden suportar perquè són classistes. El que cal dir-los és que l'educació és fomentar l'autonomia i independència de les persones, qüestions que són totalment incompatibles amb vetos i censures”, afirma.

La secretària socialista destaca la importància de les xarrades i activitats que s'imparteixen en els col·legis per a la prevenció en l'assetjament escolar, la violència masclista, el maltractament i la LGTBIfobia, entre altres, “i que proporcionen eines perquè els i les escolars formen part d'una societat basada en el respecte i la convivència”.

Ibáñez defensa que “els xiquets i les xiquetes també tenen drets” i que “vetar la participació en este tipus d'activitats complementàries suposa una agressió contra el propi desenvolupament de la persona”.

Finalment, la secretària d'Igualtat i Lluita contra la Violència de Gènere del PSPV-PSOE de la província de Castelló ressalta que el veto parental també “veta la legitimitat dels òrgans de participació dels centres educatius on les famílies estan representades i formen part del programa d'activitats de cada centre, ja que són els consells escolars els que aproven el programa d'activitats, amb el que també s'està atacant a la professionalitat i llibertat de càtedra cap als docents”.

Pujar