2 de desembre de 2020 2/12/20

El Govern del PP licita més de 559 milions d'euros en infraestructures per a Castelló

El Govern del PP licita més de 559 milions d'euros en infraestructures per a Castelló  - (foto 1)

  El Govern del Partit Popular segueix amb la seua aposta i compromís amb la província de Castelló. Les xifres són contundents i entre la passada legislatura i els actuals Pressupostos Generals de l'Estat, el Govern del PP licita més de 559 milions d'euros a través d'obres i infraestructures útils per a Castelló.

  En primer lloc els 83,3 milions d'euros destinats a la variant de la N-340 entre Peníscola i Vinaròs l'obra de la qual es va culminar el passat mandat i que ha suposat un alleujament per al tràfic en la zona del Maestrat ja que millora la fluïdesa i la seguretat de 18.000 vehicles diaris. A açò se li uneix l'AVE a Castelló que amb una inversió de 171 milions d'euros i que connecta Castelló amb Madrid en dues hores i 20 minutos i millora, a més, les freqüències.

  Ara mateix el Govern està duent a terme una obra de millora de la via fèrria entre Sagunt-Sogorb-Terol que transcorre per 60 quilòmetres en la província de Castelló i que descongestiona la via al pas per la Plana i millora el tràfic de mercaderies. L'obra total ascendeix a 335 milions dels quals una gran part afecten a Castelló. Dimarts que ve, el ministre de Foment col·locarà la primera pedra de l'obra de la N-232 a Morella, una obra històrica que implica una inversió de 40 milions i que connecta la cornisa Cantàbrica amb Vinaròs. Així mateix, els 199 milions del Corredor Mediterrani que adapta les vies al doble ample europeu, millorant la competitivitat de la província.

  Una inversió que, tal com explica el portaveu de Foment en el Congrés i diputat per Castelló, Miguel Barrachina, “corregeix el maltractament i menyspreu continu del PSOE i l'esquerra a la província” ja que “totes les obres, totes, des de la UJI fins a l'AVE, les han fet governs del PP” ja que les úniques obres per les quals ha apostat el PSOE han sigut les desaladoras que ningú vol i la ruïna del Castor.

  “Ara mateix la Generalitat de Puig i Oltra segueixen amb el mateix menyspreu a Castelló i han retallat les inversions un 87% mentre el Govern d'Espanya compleix i aposta per aquelles obres que són necessàries, que són útils i que ens permeten avançar”, assenyala Barrachina.

  Pujar