elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Govern destina 860.000 euros per a reparar els danys causats per la DANA a la província de Castelló

El Govern destina 860.000 euros per a reparar els danys causats per la DANA a la província de Castelló
  MÉS FOTOS
  El Govern destina 860.000 euros per a reparar els danys causats per la DANA a la província de Castelló - (foto 2)

  El Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) destinarà més d'11 milions d'euros per a reparar totes les destrosses en el Domini Públic Marítim Terrestre (DMPT) ocasionats pels temporals marítims, de pluges i vent que van ser provocats per la DANA que va tindre lloc entre els dies 11 i 14 de setembre.

  Les obres es portaran a terme a les províncies de Tarragona, Castelló, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Granada i Màlaga, i tindran una duració de tres i cinc mesos, ja que depèn de la quantitat de danys causats pel temporal.

  Per a la Comunitat Valenciana es destinaran 4.890.000 euros per a totes les actuacions previstes. En concret, a Castelló s'efectuaran les labors en les localitats costaneres del sud, perquè van ser les més afectades.

  - A La Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules i Burriana es pujarà l'altura de la berma o del cordó litoral aportant arena fins a deixar una cota de coronació de tres metres com a mínim sobre el nivell de la mar i la seua subjecció amb plantació dunar.

  - A Almenara és necessària la reparació del passeig marítim de Casablanca, reposar material mogut i reparar el descalce d'una part del dic d'escullera de protecció existent.

  - A Almassora es requereix posar el material perdut a la platja.

  - I en les localitats del nord de la província es treballarà de manera similar, però sabent que, en la majoria d'aquest tram, la fracció d'arena fina predomina.

  Les províncies de València i Alacant també es van veure molt deteriorades després de la DANA, destinant-se 1.700.000 euros i 2.330.000 euros, respectivament, i on el termini inicial estimat per a les obres és de quatre mesos.

  Pujar