3 de desembre de 2020 3/12/20

La Generalitat recolza el projecte del pou que garantirà l'aigua a la zona de Vilafranca

La Generalitat recolza el projecte del pou que garantirà l'aigua a la zona de Vilafranca - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La Generalitat recolza el projecte del pou que garantirà l'aigua a la zona de Vilafranca - (foto 2)

  El President de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha compromés a recolzar el projecte del pou que permetrà garantir "aigua per sempre" a la localitat castellonenca de Vilafranca i a altres municipis propers.

  "Tal com confirmen tots els estudis, l'aqüífer regional té una gran quantitat d'aigua que podria aportar certa estabilitat quant al subministrament i podria garantir aigua per a l'activitat industrial, el turisme i, sobretot, per a la població", ha declarat.

  Així s'ha manifestat després de realitzar una visita institucional a la localitat de Vilafranca, on ha mantingut una reunió amb l'alcalde d'aquesta localitat, Óscar Tena, l'alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, en la qual s'ha parlat de la licitació del pou que es construirà en la zona de Llargueres per a garantir el proveïment d'aigua en els municipis de Vilafranca i Benassal.

  Puig ha explicat que l'obra del pou, que eixirà a licitació en les pròximes setmanes, tindrà un cost aproximat d'un milió d'euros i que serà la Generalitat la que assumisca la inversió d'aquest.

  Així mateix, també ha destacat la implicació en el projecte de la Diputació de Castelló, que ha participat en la seua redacció, la qual cosa, per a Puig, representa un exemple "d'aprofitament de les sinergies" i "treball conjunt" entre les institucions, perquè el pròxim estiu "no tinguem por davant la possible falta d'aigua".

  El cap del Consell ha reconegut el problema que suposa per a aquests municipis la falta de proveïment, i ha mostrat la seua satisfacció per "poder compartir un projecte que té a veure amb alguna cosa tan fonamental com l'aigua".

  SAMU 24 hores i suport del'IVF

  El cap de l'Executiu valencià també ha explicat uns altres dels temes tractats en la reunió que revesteixen importància per a la localitat de Vilafranca i que guarden relació amb l'acció de la Generalitat.

  En aquesta línia, Puig ha anunciat que a partir d'aquest hivern el municipi comptarà amb servei d'ambulància SAMU 24 hores, una assistència que tant la localitat de Vilafranca com els pobles del voltant havien reivindicat i que ajudarà a "garantir els serveis públics fonamentals".

  D'altra banda, el president també ha destacat l'acció de l'Institut Valencià de Finances (IVF), que ha acordat concedir un préstec de 876.500 euros a l'empresa Marie Claire, que té el seu centre productiu i logístic a aquesta localitat, per a l'adquisició de nova maquinària i instal·lacions.

  "Invertir en maquinària significa invertir en futur i en reindustrialització, la qual cosa que resulta fonamental per al desenvolupament del nou model econòmic valencià", ha declarat Puig, qui també ha destacat el bon funcionament d'aquesta empresa fabricadora i comercialitzadora de mitges i mitjons. "Per a nosaltres participar en el desenvolupament tecnològic de l'empresa és una cosa fonamental", ha esmentat.

  Després de la reunió, el president, acompanyat per la corporació municipal, ha visitat l'exposició que commemora el 450 aniversari de la construcció de l'església de Vilafranca.

  Pujar